För tredje året i rad har vi valt att inte bara ordna en filmfestival utan även ta in filmer för distribution. De nya titlarna visades under BUFF 2019 och har nu möjlighet att nå ut i hela Sverige.

Vissa filmer är så bra att vi vill att alla ska få se dem. Helst på bio då såklart. Detta gäller alla filmer som vi visar på BUFF men tyvärr når bara ett fåtal av filmerna till svenska biografer. Nu gör vi ändring på detta och kan med glädje meddela att vi har tre nya filmer i distribution: Den tyska filmen Osynliga Sue (regi: Markus Dietrich), den svenska PewPewPew (regi: Sergey Vasiliev) och från Indien,  Pichkus dröm (regi: Nila Madhab Panda).

Osynliga Sue Premiär 8/11 2019

”Osynliga Sue är en av de bästa, mest intressanta filmerna på årets Buff, med sitt intrikata berättande och sina associationer till tysk stumfilm som Fritz Langs Metropolis.  Det är således ett mörkt skräckdrama med filmhistoriska referenser, undertext om teknik och makt, i en spännande, dynamiskt fantasifull berättelse om att bli sedd/vara osynlig, symboliskt, vetenskapligt och identitetsmässigt.”
Ingela Brovik, Opulens.se

Originaltitel: Invisible Sue Regi: Markus Dietrich. År: 2018. Land: Tyskland. Speltid: 95 min. Tal: Tyska Text: Svensk. Åldersgräns: 7 år. Svensk distribution: BUFF.

Datum

Filmen får Sverigepremiär 8 november 2019 och kan därefter bokas för öppna och slutna visningar. 

Målgrupp

BUFF rekommenderar Osynliga Sue från 9 år och uppåt. Statens medieråd har gett filmen en åldersgräns på 7 år.

Synopsis

Tolvåriga Sue känner sig ensam. Hennes mamma är forskare och jobbar hela tiden på labbet. När Sue och hennes pappa ska överraska mamman på hennes födelsedag så känns det mest som att de kommer och stör henne och det blir bråk. I tumultet inträffar en olycka. Sue får en vätska på sig som gör det möjligt för henne att göra sig osynlig. När mamman blir kidnappad kommer Sues nya superkraft väl till pass. Hon tar hjälp av sina vänner Kaya och Tobi och genom att kombinera sina olika styrkor gör de sitt yttersta för att rädda mamman och avslöja konspirationen bakom försvinnandet.

Se trailer här!

PewPewPew – Skolbio från 1/11 2019

“Filmen vänder sig till ungdomar och de vardagliga problem som de stöter på i sociala medier och dagens samhälle.”
Unga filmjuryn på BUFF 2019, elever i åk 8 på Slottsstadens skola i Malmö  

Originaltitel: PewPewPew Regi: Sergey Vasiliev. År: 2019. Land: Sverige. Speltid: 82 min. Tal: Svenska Text: Svensk. Åldersgräns: 11 år. Institutionell distribution: BUFF.

Datum

Slutna visningar bokas hos BUFF från 1 november 2019. För öppna visningar kontakta A Dog That Bites

Målgrupp

BUFF rekommenderar PewPewPew för åk 8-9. Statens medieråd har gett filmen en åldersgräns på 11 år.

Synopsis

PewPewPew är ett mystiskt virus som sprider sig hos tonåringar i Malmö. Fyra ungdomar drabbas av illamående, förvirring och en extrem längtan efter att bli lika kända som PewDiePie. En film om värderingar, framtid, ensamhet, utseendehets och psykisk ohälsa som väcker många tankar på ett drömskt och humoristiskt sätt. En film i Harmony Korines (Kids, Spring Breakers) anda om meningslösheten i tillvaron när man har allt men ändå inget.

Se trailer här!

Pichkus dröm – Skolbio från 8/11 2019

4,5 miljarder människor saknar tillgång till en säker toalett. Siffran är kvittot på att en film som Pichkus dröm behövs. Den sätter toaletten på kartan och den gör det med värme, färgrikedom och mycket skratt. Vi får följa Pichku i Indien som vågar kämpa för sin dröm – mot alla odds. Vi får följa vänskap som spänner över alla gränser – gränser som vi människor hittat på. Filmen bidrar till mer barnskratt över hela världen – och den gör det utan att skoja bort allvaret. Alla människor har rätt till en säker toalett och Pichkus dröm belyser detta på ett sätt vi aldrig tidigare upplevt.
Motivering till vinsten av Barnfondens pris på BUFF 2019

Originaltitel: Halkaa Regi: Nila Madhab Panda. År: 2018. Land: Indien. Speltid: 111 min. Tal: Hindi Text: Svensk. Åldersgräns: 7 år. Institutionell distribution: BUFF.

Datum

Slutna visningar fr.o.m 8 november 2019. 

Målgrupp

BUFF rekommenderar Pichkus dröm för åk 2-5. Statens medieråd har gett filmen en åldersgräns på 7 år.

Synopsis

Det finns en sak som Pichku drömmer om: En toalett som är fräsch och där han får vara ifred. Men i den indiska slummen är det snarare en lyx än en rättighet att få uträtta sina behov med tak över huvudet. Pichku och några vänner börjar samla in pengar för att bygga en toalett. Med mycket färg, sång, dans och humor tar filmen upp ett stort världsproblem som många svenska barn kanske tar för givet; nämligen tillgång till en ren och trygg toalett. 

Se trailer här!