Börja skriv för att söka

Bli volontär och få en unik inblick bakom kulisserna på BUFF!

BUFF Filmfestival är bara runt hörnet! Varje år får vi hjälp av otroliga volontärer, som med sitt engagemang är med och gör filmveckan oförglömlig!  Som volontär på BUFF får du inblick i arbetet bakom kulisserna på festivalen – samtidigt som du får träffa andra filmentusiaster och skapa nya erfarenheter.

Festivalen är mellan 9-15 mars i centrala Malmö, och det är även då vi behöver hjälp, med utrymme för att visst arbete kan ske före och efter festivalen. Som volontär har du förmånen att bli ackrediterad vilket innebär att du under festivalveckan kommer få tillgång till samtliga filmvisningar (i mån av plats), vara med på vår galamiddag med prisceremoni och ha möjlighet att ta del av våra andra spännande events under hela festivalveckan!

Allt arbete är ideellt och arbetsuppgifterna varierar efter önskemål och du får en unik möjlighet att utvecklas tillsammans med BUFF efter dina intressen och färdigheter. Som volontär på BUFF ser vi gärna att du volontärer minst två pass. Har du ett längre pass eller om passet är under lunch eller middagstid blir du även bjuden på mat. Läs gärna om våra olika volontärroller här under.

Fyll i vårt formulär om du är intresserad att få mer information om att volontära på BUFF 2024!

Kontakt: volontar@buff.se


Olika volontärsroller

Biografvärd

Som biografvärd är du den som möter publiken och fungerar som BUFF:s ansikte utåt. Du säljer och kontrollerar biljetter, tar hand om publiken, presenterar filmer och eventuella gäster samt informerar om festivalen. Biografvärdar jobbar i team om 3-4 personer tillsammans med platsansvarig. Viktiga egenskaper är att du är social, öppen och påläst om vårt program (programinfo får du innan ditt första pass).Gästvärd

Varje år kommer  gäster från hela världen för att vara en del av BUFF. Skådespelare, regissörer och producenter reser långa vägar för att representera sin film under festivalen. Som gästvärd hjälper du våra festivalgäster att komma till rätta i Malmö och skapa en minnesvärd upplevelse för dem tillsammans med vår guest manager. Många av gästerna är internationella så det är bra om du är bekväm med att kommunicera på engelska (du får gärna kunna flera språk!) och lätt kan orientera dig i Malmö.Eventvärd

Eventvärden förbereder området för eventet,  välkomnar gäster, assisterar och svarar på frågor under dagen – samt stänger området under dagens slut.  Om du gillar att vara värd och träffa andra människor så är detta som handen i handsken!Egna initiativ!

Vi älskar nya och egna initiativ. Känner du att du har något att tillföra BUFF? Då tycker vi att du ska höra av dig och berätta om det!