Börja skriv för att söka

Bli volontär och få en unik inblick bakom kulisserna på BUFF!

BUFF Filmfestival firar 40 år och vi letar efter dig som vill vara med och göra festivalen extra speciell! Som volontär på BUFF 2023 får du en unik inblick i arbetet bakom kulisserna på festivalen – samtidigt som du får nya erfarenheter och träffar filmälskande människor!

Festivalen är mellan 11-17 mars i centrala Malmö, och det är främst under festivalveckan vi behöver extra hjälp samt dagarna innan och efter. En av de bästa förmåner som volontär är att du blir du ackrediterad. Detta innebär att du har tillgång till samtliga filmvisningar i mån av plats samt prisutdelningen med galamiddag och våra andra event under festivalen. Självklart får man jobba precis hur mycket och lite man vill. Har du ett längre pass eller om passet är under lunch eller middagstid blir du även bjuden på mat. Läs gärna om våra olika volontärroller här under.

Fyll i vårt formulär om du är intresserad att få mer information om att volontära på BUFF 2023!


Olika volontärsroller

Biografvärd

Som biografvärd är du den som möter publiken och fungerar som BUFF:s ansikte utåt. Du säljer och kontrollerar biljetter, tar hand om publiken, presenterar filmer och eventuella gäster samt informerar om festivalen. Biografvärdar jobbar i team om 3-4 personer tillsammans med platsansvarig. Viktiga egenskaper är att du är social, öppen och påläst om vårt program (programinfo får du innan ditt första pass).Sockerhyddan 

Under festivalen kommer BUFF ha en eventyta på Gustav adolfs torg som vi kallar Sockerhyddan. Ett arbetspass på Sockerhyddan kan till exempel innehålla förberedning av platsen, välkomna besökare, vara behjälplig och svarar på frågor under dagen, samt hjälpa till med att packa ihop – beroende vilket pass du har. Ett händelserikt och spännande event att hjälpa till med om du tycker om värdskap och möten med nya människor!Gästvärd

Varje år kommer det gäster från hela världen för att vara en del av BUFF. Skådespelare, regissörer och producenter reser långa vägar för att representera sin film under festivalen. Som gästvärd hjälper du våra festivalgäster att komma till rätta i Malmö och skapa en minnesvärd upplevelse för dem tillsammans med vår guest manager. Många av gästerna är internationella så det är bra om du är bekväm med att kommunicera på engelska (du får gärna kunna flera språk!) och lätt kan orientera dig i Malmö. Egna initiativ!

Vi älskar nya och egna initiativ. Känner du att du har något att tillföra BUFF? Då tycker vi att du ska höra av dig och berätta om det!