Börja skriv för att söka

BUFFs Filmdistribution

La Inocencia – Oskuldens tid

Vissa filmer är så bra att vi vill att alla ska få se dem. Helst på bio då såklart. Detta gäller alla filmer som vi visar på BUFF men tyvärr når bara ett fåtal av filmerna till svenska biografer. Nu gör vi ändring på detta och kan med glädje meddela att nedanstående filmer distribueras av oss till svenska biografer.

Vi på BUFF jobbar för att tillgängliggöra bra film för den yngre publiken, film som vanligtvis inte visas på svenska biografer och som öppnar dörrar till nya kulturer och livssituationer. Under festivalen visas därför en stor variation av historier, relationer, perspektiv, kulturer och människor. För att även möjliggöra film under resten av året arbetar vi bland annat med att distribuera filmer till biografer och institutioner runt om i landet. Detta arbete hade sin start 2015 och fortlöper varje år. Nedan finns samtliga långfilmer och kortfilmspaket som är tillgängliga för bokning.

Pris & format

 

  • Öppna visningar: 35% på biljettintäkter + moms alternativt garantihyra 650 kr + moms.
  • Slutna visningar: Fast kostnad 2000kr/visning + moms.
  • Format: DCP eller högupplöst fil.

Material & filmhandledning

 

Kontakt & bokning

 

  • Vid frågor, kontakta gärna daniel@buff.se
  • Bokning av våra filmer görs via följande formulär: Bokning

Långfilm

Balladen från Tibet

Långfilm2017 • 84 min • Kina

Alla har drömmar de önskar någon gång ska slå in. Thupten är tio år och går i en skola för blinda barn i Tibet. Han kan se med ett öga till skillnad från sina kompisar som är helt blinda. Kompisarna vill att Thupten ska hjälpa dem att ta sig hela vägen till Shanghai så att de kan delta i kinesiska tv-programmet ”Talang”. Det blir en strapatsartad resa som de sent kommer att glömma.

Lär dig mer
Info
OriginaltitelTian Lai Meng Xiang
Speltid84 min
RegissörZhang Wei
Produktionsland Kina
Talat språk Kinesiska, Tibetanska
Undertexter Svensk och engelsk
MålgruppJuniorfilm (6+ år), Tweenfilm (9+ år)
Distribution
Filmtaggar
SkolaVänskap

Beans

Långfilm202013 • 1:32 • Kanada

När myndigheterna bestämmer sig för att skövla mohawkernas skog för att bygga en golfbana uppstår en konflikt där delar av lokalbefolkningen tar ställning mot ursprungsbefolkningen. Mitt i allt detta håller Beans, en ung mohawk, på att växa upp, bli kär och välja utbildning. Filmen är baserad på verkliga händelser som utspelade sig i Quebec 1990.

 

Lär dig mer
Info
OriginaltitelBeans
Speltid1:32
RegissörTracey Deer
Produktionsland Kanada
Talat språk Engelska
Undertexter Swedish
Ålders rek.13+
Distribution

Buladó

Långfilm202010 • 1h 26m • Nederländerna

Kenza bor på den karibiska ön Curaçao. När saknaden över hennes döda mamma trycker på finner hon styrka hos sin farfar och öns spirituella traditioner, vilka står i stark kontrast till hennes pappas rationella synsätt. För att hitta sin egen väg i livet måste Kenza konfronteras med sitt ursprung, ta sig igenom familjekonflikter och pröva sina vingar.

Lär dig mer
Info
Originaltitel
Speltid1h 26m
RegissörEché Janga
Produktionsland Nederländerna
Talat språk Nederlänska, Papiamento
Undertexter Svenska
MålgruppTonårsfilm (12+ år)
Ålders rek.10+
GenreDrama
Distribution
Filmtaggar
Musik

Det synliga och osynliga

Långfilm201711 Indonesien Nederländerna Australien Qatar

En film om att söka tröst i fantasin när ens tvilling dör. Tvillingarna Tantri och Tantra är i tioårsåldern och bor i en by vid ett berg i Indonesien. De leker och känner varandra utan och innan. En dag blir Tantra sjuk och det visar sig att det är en hjärntumör. På nätterna drömmer Tantri sig bort till ett annat ställe där hennes bror är frisk och de gör saker tillsammans. Fantastisk filmkonst om hur man hanterar sorg.

 

Lär dig mer
Info
OriginaltitelSekala Niskala
Speltid
RegissörKamila Andini
Talat språk Indonesiska
Undertexter Svensk, Engelsk
MålgruppTweenfilm (9+ år)
Ålders rek.11+
Distribution

Historien om den skrämmande Eliz

Långfilm2020 • 28 min • Tjeckien

Tre vänner sitter i matsalen när Eliz, tjejen de alla tre är kära i, kommer in. En efter en berättar de sina historier om henne – den ena värre än den andra. Mörk humor, vackra bilder och förfärliga skrönor målar upp legenden om den fruktade Eliz.

 

Filmhandledning

Lär dig mer
Info
OriginaltitelPříběh hrůzostrašné Eliz
Speltid28 min
RegissörEliška Kovaříková, Adam Struhala
Produktionsland Tjeckien
Undertexter Svenska
MålgruppTweenfilm (9+ år)
Distribution
Filmtaggar
Vänskap

La Inocencia – Oskuldens tid

Långfilm2019 • 92 min • Spanien

Det är sommar och allt är toppen för 15-årige Lis. Hon kommer in på klubben, dansar med kompisarna och hånglar med den coola äldre killen. Under ytan är det inte så bra. Hon är hårt styrd hemifrån och drömmer om att lämna byn för att gå på cirkusskola i Barcelona. En uppväxtskildring som stilsäkert fångar livet i den lilla spanska hålan där alla känner alla och ramarna är små för hur en får vara.

Lär dig mer
Info
OriginaltitelLa inocencia
Speltid92 min
RegissörLucia Alemany
Produktionsland Spanien
Undertexter Svensk text.
MålgruppTonårsfilm (12+ år), Ungdomsfilm (15+ år)
Distribution

Loppet

Långfilm20197 • 90 min • Kirgizistan

Tolvåriga Jekshen är bäst i hela byn på att springa. Han bor med sin struliga, alkoholiserade pappa och drömmer om att hans mamma ska komma hem och ställa allt till rätta. Jekshens vänner övertalar honom att ställa upp i ett stort lopp, vilket kan vara hans chans till ett bättre liv.

Lär dig mer
Info
OriginaltitelJo Kuluk
Speltid90 min
RegissörMirlan Abdykalykov
Produktionsland Kirgizistan
Talat språk Kirgiziska
Undertexter Svenska
Ålders rek.7+
GenreDrama
Distribution

Mesquites Hjärta (Mezquite’s Heart)

Långfilm2020 • 74 min • Mexiko

Lucia lär sig spela harpa och vill uppträda på skolans högtidsfirande, men traditionen säger att flickor inte ska spela harpa. Nu är det på tiden att den nya generationen börjar ifrågasätta förlegade idéer om hur saker och ting ska vara. En stämningsfull, varm och humanistisk barnfilm om drömmar och jämställdhet som inte lämnar någon oberörd.

 

Lär dig mer
Info
OriginaltitelCorazón de Mezquite
Speltid74 min
RegissörAna Laura Calderón
Produktionsland Mexiko
Undertexter Svenska
MålgruppTweenfilm (9+ år)
Distribution

Min Speciella Sommar med Tess

Långfilm2019 • 82 min • Nederländerna Tyskland

Tioårige Sam går igenom sin första existentiella kris i detta solfyllda och mysiga semesterdrama. Sam tränar på att vara ensam eftersom han har insett att han som yngst i familjen kommer att överleva de andra. Ensamarbetet blir avbrutet av en ny vänskap med tjejen Tess som tar Sam med på olika äventyr.

Lär dig mer
Info
OriginaltitelMijn bijzonder rare week met Tess
Speltid82 min
RegissörSteven Wouterlood
Produktionsland Nederländerna Tyskland
Undertexter Svensk text
MålgruppTweenfilm (9+ år)
Distribution

Osynliga Sue

Långfilm2018 • 92 min • Tyskland

Sue är en tonårstjej som känner sig lite ensam. Sues mamma är forskare och jobbar hela tiden på labbet. När Sue och hennes pappa ska överraska Sues mamma på hennes födelsedag så får de en känsla av att de kom dit och störde henne. I tumulten får Sue en vätska på sig som gör henne osynlig. Då mamman senare blir kidnappad måste Sue ta hjälp av sina vänner för att rädda henne samt fånga kidnapparna.

Lär dig mer
Info
OriginaltitelInvisible Sue
Speltid92 min
RegissörMarkus Dietrich
Produktionsland Tyskland
Talat språk Tyska
Undertexter Svensk
MålgruppTweenfilm (9+ år), Tonårsfilm (12+ år)
Distribution

PewPewPew

Långfilm2019 • 82 min • Sverige

PewPewPew är ett mystiskt virus som sprider sig hos tonåringar i Malmö. Fyra ungdomar drabbas av illa- mående, förvirring och en extrem längtan efter att bli lika kända som PewDiePie. En film om värderingar, framtid, ensamhet, utseendefixering och psykisk ohälsa och som dessutom väcker många tankar på ett drömskt och humoristiskt sätt. En film i Harmony Korines (Kids, Spring Breakers) anda om meningslös- heten i tillvaron när man har allt men ändå inget.

Lär dig mer
Info
OriginaltitelPewPewPew
Speltid82 min
RegissörSergey Vasiliev
Produktionsland Sverige
Undertexter Engelsk
MålgruppTonårsfilm (12+ år), Ungdomsfilm (15+ år)
Distribution
Filmtaggar
Drömmar

Pichkus dröm

Långfilm2018 • 114 min • Indien

Det finns en sak som Pichku drömmer om – en toalett som är fräsch och där han får vara ifred. Men i den indiska slummen är det snarare en lyx än en rättighet att få uträtta sina behov med tak över huvudet. Pichku och några vänner börjar samla in pengar för att bygga en toalett. Med mycket färg, sång, dans och humor tar filmen upp ett stort världsproblem som många svenska barn kanske tar för givet; nämligen tillgång till en ren och trygg toalett. 

Lär dig mer
Info
OriginaltitelHalkaa
Speltid114 min
RegissörNila Madhab Panda
Produktionsland Indien
Talat språk Hindi
Undertexter Svensk
MålgruppJuniorfilm (6+ år), Tweenfilm (9+ år)
Distribution

Spider Thieves

Långfilm2017 • 94 min • Chile

I en kåkstad i Santiago lever tre tjejer under fattiga förhållanden. De drömmer om coola och trendiga saker som de ser på tv och i stadens köpcentrum. När de börjar bryta sig in i lägenheter genom att klättra på husfasader blir de snart kända som ”spindel- tjuvarna”. Ungdomsthriller, inspirerad av verkliga händelser, som på ett drabbande sätt skildrar frågor om social utsatthet, drömmar och klass.

 

Lär dig mer
Info
OriginaltitelNiñas Araña
Speltid94 min
RegissörGuillermo Helo
Produktionsland Chile
Talat språk Spanska
Undertexter Engelsk
MålgruppTonårsfilm (12+ år)
Distribution

The Kings of Mulberry Street

Långfilm2019 • 88 min • Sydafrika

Ticky är en streetsmart nioåring som saknar respekt för regler. Han flyr vardagens misär genom att fantisera om att han är en Bollywood-actionhjälte. När jämnåriga Baboo flyttar in tycker Ticky först att han är den största loser han någonsin mött, men snart visar det sig att de delar en önskan om att få den lokala gangsterbossen Raja på fall.

Lär dig mer
Info
OriginaltitelThe Kings of Mulberry Street
Speltid88 min
RegissörJudy Naidoo
Produktionsland Sydafrika
Undertexter Svensk text.
MålgruppTweenfilm (9+ år)
Distribution

Kortfilmspaket

Välkommen till min värld – ett kortfilmspaket för barn

Kortfilmspaket med fyra filmer. Kortfilmspaketet kan bokas av biografer och institutioner.

33 min, utan tal och text, rek ålder: 3-6 år.

Batteripappan

Kortfilm2021 • 0:06 • Sydkorea

Batteripappan hjälper till med nästan allt i huset – han ger ström till fjärrkontrollen, myggracketet och ficklampan. En dag följer Batteripappan med familjen på utflykt till havet – något som visar sig bli allt annat än avkoppling. Ett animerat äventyr om en av våra minsta superhjältar.

Lär dig mer
Info
Originaltitel건전지 아빠
Speltid0:06
RegissörSeung-bae Jeon
Produktionsland Sydkorea
Talat språk Koreanska
Distribution

En tiger utan ränder

Kortfilm2019 • 9 min • Frankrike Schweiz

En tiger är ledsen över att hen inte har några ränder och ger sig därför ut i djungeln för att hitta dem. Det blir en händelserik upptäcktsfärd.

Lär dig mer
Info
OriginaltitelLe tigre sans rayures
Speltid9 min
RegissörRaul ‘Robin’ Morales Reyes
Produktionsland Frankrike Schweiz
MålgruppFör de yngsta (3–5 år)
Distribution

Jag Är En Sten

Kortfilm2020 • 0:06 • Frankrike

En utter saknar sin familj. I fantasin finns de där – hoppandes, lekandes och livs levande. En färgglad animation om saknad och tillhörighet för de yngsta.

Lär dig mer
Info
OriginaltitelJe Suis Un Caillou
Speltid0:06
RegissörMelanie Berteraut Platin, Yasmine Bresson, Leo Coulombier , Nicolas Grondin , Maxime Le Chapelain, Louise Masse
Produktionsland Frankrike
Distribution

Ursa – Norrskenets Sång

Kortfilm2021 • 0:10 • Norge

I Nordpolens islandskap vaknar en ensam isbjörnsunge. Vilsen och hungrig ger han sig ut för att hitta sin mamma. Som ensam och liten är Nordpolen stort, kallt och fullt av faror – men med nyfunna vänner är inget omöjligt. En magisk animation för de allra minsta.

Lär dig mer
Info
OriginaltitelUrsa – Nordlysets Sang
Speltid0:10
RegissörNatalia Malykhina
Produktionsland Norge
Distribution

Livet och världen – ett kortfilmspaket för barn

Kortfilmspaket med fyra filmer (en film tillkommer inom kort). Kortfilmspaketet kan bokas av biografer och institutioner.

42 min, utan tal och text, rek ålder: 3-6 år.

Maïja

Kortfilm20196 • 8 min • Frankrike

Vid en nordlig kust väntar Maïja på att hennes pappa ska återvända hem från sin fisketur. Men vädret förvärras och mörka moln drar in. Färgstark animation om väntan och längtan.

Lär dig mer
Info
OriginaltitelMaïja
Speltid8 min
RegissörArthur Nollet, Maxime Faraud, Mégane Hirth, Emma Versini, Julien Chen, Pauline Charpentier
Produktionsland Frankrike
MålgruppJuniorfilm (6+ år)
Ålders rek.6+
Distribution

Saturday’s Apartment

Kortfilm2018 • 7 min • Sydkorea

När strömmen plötsligt går i ett bostadshus måste människorna hjälpas år för att lösa olika problem. Animation om den gemenskap som kan uppstå när det oväntade inträffar.

Lär dig mer
Info
OriginaltitelSaturday’s Apartment
Speltid7 min
RegissörJeon Seung-Bae
Produktionsland Sydkorea
MålgruppJuniorfilm (6+ år)
Distribution
Filmtaggar
Vänskap

The Kite

Kortfilm2019 • 13 min • Tjeckien Slovakien Polen

En liten pojke umgås flitigt med sin morfar. Att vara tillsammans med honom är ett äventyr. Men morfar är gammal och lager för lager blir han nu tunnare och mer genomskinlig. En bländande fin animation om glädje och sorg.

Lär dig mer
Info
OriginaltitelPouštět draka
Speltid13 min
RegissörMartin Smatana
Produktionsland Tjeckien Slovakien Polen
MålgruppJuniorfilm (6+ år)
Distribution

Tide

Kortfilm2019 • 14 min • Portugal

I havet bor en stor skäggig farbror med röda byxor och randig mössa. Med ett kluckande skratt hjälper han både fåglar, fiskar och människor som är i nöd eller som behöver muntras upp.

Lär dig mer
Info
OriginaltitelMare
Speltid14 min
RegissörJoana Rosa Bragança
Produktionsland Portugal
Distribution
Filmtaggar
UppväxtVänskap

Raffel för de små

Kortfilmspaket med fyra filmer. Kortfilmspaketet kan endast bokas av institutioner, ej biografer.

29 min, utan tal och text, rek ålder: 3-6 år.

Anglerfish

Kortfilm2018 • 4 min • Tyskland

När det är mörkt kan helt vanliga saker bli till läskiga skuggor. Det upplever den lilla fisken som bor längst ner på havets botten och som är rädd för någon som är den allra tryggaste den vet. För till och med den snällaste fiskföräldern har vassa tänder i mörkret.

Lär dig mer
Info
OriginaltitelAnglerfish
Speltid4 min
RegissörJulia Ocker
Produktionsland Tyskland
Undertexter Utan text
MålgruppFör de yngsta (3–5 år)
Kortfilmspaket Raffel för de små
Distribution

Kuap

Kortfilm2018 • 8 min • Schweiz

I sjön ynglar grodan av sig. Grodynglen växer, får armar och ben, och lämnar vattnet för land. Alla utom en. Det ensamma ynglet får nu hitta nya vänner när alla de andra lämnat sjön för ett hoppande liv i på land.

Lär dig mer
Info
OriginaltitelKuap
Speltid8 min
RegissörNils Hedinger
Produktionsland Schweiz
Undertexter Utan
MålgruppFör de yngsta (3–5 år)
Kortfilmspaket Raffel för de små
Distribution

Matilda

Kortfilm2019 • 7 min • Frankrike Spanien Belgien

Matilda kan inte sova. Hon funderar på vilka varelser som gömmer sig i skuggorna runt väggarna och när glödlampan går sönder och hon tänder sin ficklampa får skuggorna liv. Men är de egentligen så farliga som hon trott?

Lär dig mer
Info
OriginaltitelMatilda
Speltid7 min
Regissör Irene Iborra, Eduard Puertas
Produktionsland Frankrike Spanien Belgien
Undertexter Utan text
MålgruppFör de yngsta (3–5 år), Juniorfilm (6+ år)
Kortfilmspaket Raffel för de små
Distribution

Two Balloons

Kortfilm2017 • 9 min • USA

Två lemurer på varsin luftfarkost färdas och möts högt upp under stjärnorna. En vit sjöfågel blir sändebud och flyger mellan dem med gåvor. De bestämmer sig för att ses hos den ena och gör sig klara för att träffas och äta goda saker tillsammans. Men plötsligt blåser det upp till storm, ett oväder är på gång. Något som visar sig bli början på en dramatisk vändning.

Lär dig mer
Info
OriginaltitelTwo Balloons
Speltid9 min
RegissörMark C. Smith
Produktionsland USA
MålgruppFör de yngsta (3–5 år), Juniorfilm (6+ år)
Kortfilmspaket Raffel för de små
Distribution

På jorden och uppe i det blå

Kortfilmspaket med fem filmer. Kortfilmspaketet kan endast bokas av institutioner, ej biografer.

35 min, utan tal och text, rek ålder: 3-6 år.

Lämna avtryck

Kortfilm2017 Storbritannien

På fjället bor en flock vargar, de hoppar och leker, men en gammal varg börjar sakta tyna bort. I takt med att årstiderna skiftar blir den gamla vargen allt mer genomskinlig och till slut lämnar den flocken och flyger upp i skyn. En film om att hantera när någon dör, och att fortsätta minnas.

Filmen visas i kortfilmspaketet Livets mysterier.

Lär dig mer
Info
OriginaltitelLeave a print
Speltid
RegissörChristina Susanna Nerland
Produktionsland Storbritannien
Undertexter Utan text
MålgruppFör de yngsta (3–5 år), Juniorfilm (6+ år)
Distribution

Mannen i fickan

Kortfilm2017 Frankrike Schweiz Georgien

I en gammal portfölj bor en liten man. En dag möter han en blind gammal man och de blir vänner. Den lilla mannen skuttar ner i den blinde mannens ficka och därifrån hjälper han den blinda mannen att gå tryggt och säkert på gatorna. En överenskommelse de båda är mycket nöjda med.

Filmen visas i kortfilmspaketet Livets mysterier.

Lär dig mer
Info
OriginaltitelLe Petit Bonhomme de poche
Speltid
RegissörAna Chubinidze
Produktionsland Frankrike Schweiz Georgien
Talat språk Franska
MålgruppFör de yngsta (3–5 år), Juniorfilm (6+ år)
Distribution

Molnet och valen

Kortfilm2016 Ryssland

Ett litet moln blåser över stadens himmel. Det följer efter några fåglar ut ur staden och till havet. Ute på det stora blå möter molnet en val som vill leka. När det kommer ett fartyg och spolar valen upp på land blir det upp till molnet att rädda valen.

Filmen visas i kortfilmspaketet För de yngsta.

Lär dig mer
Info
OriginaltitelТучка и Кит
Speltid
RegissörAlyona Tomilova
Produktionsland Ryssland
MålgruppFör de yngsta (3–5 år)
Distribution

Molnfrukt

Kortfilm2017 Tjeckien

I en skogsöppning omringad av en mörk och hotfull skog bor några håriga djur i små grottor. De äter självlysande frukter som kommer som flygande frön från ett ställe långt borta. En dag tar ett av djuren mod till sig och beger sig ut i den läskiga skogen för att hitta de självlysande fröerna.

Filmen visas i kortfilmspaketet För de yngsta.

Lär dig mer
Info
OriginaltitelPlody mraků
Speltid
RegissörKaterina Karhankova
Produktionsland Tjeckien
MålgruppFör de yngsta (3–5 år)
Distribution

Solens gång

Kortfilm2017 Ryssland

I skogen lyser stjärnorna klart, snön knarrar och korpar tittar ner från grenarna; där tar sig en varelse upp för en stege som sträcker sig långt över trädtop- parna. Med hjälp av ett mynt går solen upp och byn vaknar till liv. En lekfull film med vackra toner om livet och döden och hur livet har sin gång.

Filmen ingår i kortfilmspaketet Livets mysterier.

Lär dig mer
Info
OriginaltitelТеория заката
Speltid
RegissörRoman Sokolov
Produktionsland Ryssland
MålgruppFör de yngsta (3–5 år), Juniorfilm (6+ år)
Distribution