Buff filmfestival 19-25 MARS 2022 – info@buff.se

BUFFs Filmdistribution

Filmdistribution

Vissa filmer är så bra att vi vill att alla ska få se dem. Helst på bio då såklart. Detta gäller alla filmer som vi visar på BUFF men tyvärr når bara ett fåtal av filmerna till svenska biografer. Nu gör vi ändring på detta och kan med glädje meddela att nedanstående filmer distribueras av oss till svenska biografer.

Vi på BUFF jobbar för att tillgängliggöra bra film för den yngre publiken, film som vanligtvis inte visas på svenska biografer och som öppnar dörrar till nya kulturer och livssituationer. Under festivalen visas därför en stor variation av historier, relationer, perspektiv, kulturer och människor. För att även möjliggöra film under resten av året arbetar vi bland annat med att distribuera filmer till biografer och institutioner runt om i landet. Detta arbete hade sin start 2015 och fortlöper varje år. Nedan finns samtliga långfilmer och kortfilmspaket som är tillgängliga för bokning.

Pris

Öppna visningar: 35% på biljettintäkter + moms alternativt garantihyra 650 kr + moms.

Slutna visningar: Fast kostnad 2000kr/visning + moms.

Format

DCP eller högupplöst fil.

Marknadsföringsmaterial

Utöver det som redan finns tillgängligt på denna sida tillhandahåller vi posters samt annonseringsbilder och trailer anpassad till sociala medier.

Filmhandledning

Samtliga filmer vi har i distribution är även tillgänglig som skolbio.

Filmhandledningar hittar du här.

Kontakt

Vid frågor, kontakta gärna daniel@buff.se

Bokning

Bokning av våra filmer görs via följande formulär: Bokning

Pressmaterial

Här hittar du pressmaterial till våra filmer: Pressmaterial: bilder, affisch och trailer

La Inocencia – Oskuldens tid

Originaltitel: La Inocencia Regi: Lucia Alemany. År: 2019. Land: Spanien. Speltid: 92 min. Tal: Spanskt, katalanskt tal. Text: Svensk. Åldersgräns: Från 11 år. Svensk distribution med institutionella rättigheter (ej AV-media): BUFF.

Datum: 24/9 2021

Spansk sommar i en stad där alla känner alla.

Målgrupp: BUFF rekommenderar La Inocencia – Oskuldens tid från 13 år och uppåt.

Synopsis:Det är sommar och allt är toppen för 15-årige Lis. Hon kommer in på klubben, dansar med kompisarna och hånglar med den coola äldre killen. Under ytan är det inte så bra. Hon är hårt styrd hemifrån och drömmer om att lämna byn för att gå på cirkusskola i Barcelona. En uppväxtskildring som stilsäkert fångar livet i den lilla spanska hålan där alla känner alla och ramarna är små för hur en får vara.

Se trailer här!

Mesquites Hjärta

Originaltitel: Corazón de Mezquite. Regi: Ana Laura Calderón. År: 2020. Land: Mexiko. Speltid: 74 min. Tal: Spanskt tal. Text: Svensk. Åldersgräns: Från 7 år. Svensk distribution med institutionella rättigheter: BUFF.

Datum: 30/8 2021

 

Vinnare av Malmö stads barnfilmspris 2021!

”En ljuvlig film med den klassiska osannolika filmhjälten i form av lilla Lucia som vill spela harpa. Den ställer de stora frågorna i det lilla formatet och får mig att gråta och skratta. Det handlar om att våga bryta mönster och att det inte spelar någon roll vem du är – bara du har övertygelsen – precis som en annan osannolik hjälte hade som också ville spela harpa, Harpo Marx.”

– Hannes Holm, regissör, jurymedlem 2021

 

Målgrupp: BUFF rekommenderar Mesquites Hjärta från 9 år och uppåt.

Synopsis: Lucia lär sig spela harpa och vill uppträda på skolans högtidsfirande, men traditionen säger att flickor inte ska spela harpa. Nu är det på tiden att den nya generationen börjar ifrågasätta förlegade idéer om hur saker och ting ska vara. En stämningsfull, varm och humanistisk barnfilm om drömmar och jämställdhet som inte lämnar någon oberörd.

Se trailer här!

Kungarna på Mullbärsgatan

Originaltitel: Kings of Mulberry Street. Regi: Judy Naidoo. År: 2019. Land: Sydafrika. Speltid: 88 min. Tal: Engelskt tal. Text: Svensk. Åldersgräns: Från 11 år. Svensk distribution med institutionella rättigheter: BUFF.

Datum: 23/4 2021

Målgrupp: BUFF rekommenderar Kungarna på Mullbärsgatan från 11 år och uppåt.

Synopsis: Ticky är en streetsmart nioåring som saknar respekt för regler. Han flyr vardagens misär genom att fantisera om att han är en Bollywood-actionhjälte. När jämnåriga Baboo flyttar in tycker Ticky först att han är den största loser han någonsin mött, men snart visar det sig att de delar en önskan om att få den lokala gangsterbossen Raja på fall.

Se trailer här!

Min speciella sommar med Tess

Originaltitel: Mijn bijzonder rare week met Tess. Regi: Steven Wouterlood. År: 2019. Land: Nederländerna, Tyskland. Speltid: 82 min. Tal: Nederländskt, tyskt tal. Text: Svensk. Åldersgräns: 9 år. Svensk distribution med institutionella rättigheter: BUFF.

Målgrupp: BUFF rekommenderar Min speciella sommar med Tess från 9 år och uppåt. Statens medieråd har bedömt filmen som barntillåten.

Synopsis: Tioårige Sam går igenom sin första existentiella kris i detta solfyllda och mysiga semesterdrama. Sam tränar på att vara ensam eftersom han har insett att han som yngst i familjen kommer att överleva de andra. Ensamarbetet blir avbrutet av en ny vänskap med tjejen Tess som tar Sam med på olika äventyr.

Se trailer här!

Loppet

Originaltitel: Jo Kuluk Regi: Mirlan Abdykalykov. År: 2019. Land: Kirgizistan. Speltid: 90 min. Tal: Kirgiziskt, ryskt tal Text: Svensk. Åldersgräns: 7 år. Svensk distribution: BUFF.

Kirgizistans Oscarsbidrag!

Datum: 21/5 2021

Målgrupp: BUFF rekommenderar Loppet från 10 år och uppåt. Statens medieråd har gett filmen en åldersgräns på 7 år.

Synopsis: Tolvåriga Jekshen är bäst i hela byn på att springa. Han bor med sin struliga, alkoholiserade pappa och drömmer om att hans mamma ska komma hem och ställa allt till rätta. Jekshens vänner övertalar honom att ställa upp i ett stort lopp, vilket kan vara hans chans till ett bättre liv.

Se trailer här!

Osynliga Sue

”Osynliga Sue är en av de bästa, mest intressanta filmerna på årets Buff, med sitt intrikata berättande och sina associationer till tysk stumfilm som Fritz Langs Metropolis.  Det är således ett mörkt skräckdrama med filmhistoriska referenser, undertext om teknik och makt, i en spännande, dynamiskt fantasifull berättelse om att bli sedd/vara osynlig, symboliskt, vetenskapligt och identitetsmässigt.”
Ingela Brovik, Opulens.se

Originaltitel: Invisible Sue Regi: Markus Dietrich. År: 2018. Land: Tyskland. Speltid: 95 min. Tal: Tyska Text: Svensk. Åldersgräns: 7 år. Svensk distribution: BUFF.

Målgrupp: BUFF rekommenderar Osynliga Sue från 9 år och uppåt. Statens medieråd har gett filmen en åldersgräns på 7 år.

Synopsis: Tolvåriga Sue känner sig ensam. Hennes mamma är forskare och jobbar hela tiden på labbet. När Sue och hennes pappa ska överraska mamman på hennes födelsedag så känns det mest som att de kommer och stör henne och det blir bråk. I tumultet inträffar en olycka. Sue får en vätska på sig som gör det möjligt för henne att göra sig osynlig. När mamman blir kidnappad kommer Sues nya superkraft väl till pass. Hon tar hjälp av sina vänner Kaya och Tobi och genom att kombinera sina olika styrkor gör de sitt yttersta för att rädda mamman och avslöja konspirationen bakom försvinnandet.

Se trailer här!

PEWPEWPEW

Filmen vänder sig till ungdomar och de vardagliga problem som de stöter på i sociala medier och dagens samhälle.
Unga filmjuryn på BUFF 2019, elever i åk 8 på Slottsstadens skola i Malmö

Originaltitel: PewPewPew. Regi: Sergey Vasiliev. År: 2019. Land: Sverige. Speltid: 82 min. Tal: Svenska Text: Svensk. Åldersgräns: 11 år. Institutionell distribution: BUFF.

Målgrupp: BUFF rekommenderar PewPewPew för åk 8-9. Statens medieråd har gett filmen en åldersgräns på 11 år.

Synopsis: PewPewPew är ett mystiskt virus som sprider sig hos tonåringar i Malmö. Fyra ungdomar drabbas av illamående, förvirring och en extrem längtan efter att bli lika kända som PewDiePie. En film om värderingar, framtid, ensamhet, utseendehets och psykisk ohälsa som väcker många tankar på ett drömskt och humoristiskt sätt. En film i Harmony Korines (Kids, Spring Breakers) anda om meningslösheten i tillvaron när man har allt men ändå inget.

Se trailer här!


Pichkus dröm

”4,5 miljarder människor saknar tillgång till en säker toalett. Siffran är kvittot på att en film som Pichkus dröm behövs. Den sätter toaletten på kartan och den gör det med värme, färgrikedom och mycket skratt. Vi får följa Pichku i Indien som vågar kämpa för sin dröm – mot alla odds. Vi får följa vänskap som spänner över alla gränser – gränser som vi människor hittat på. Filmen bidrar till mer barnskratt över hela världen – och den gör det utan att skoja bort allvaret. Alla människor har rätt till en säker toalett och Pichkus dröm belyser detta på ett sätt vi aldrig tidigare upplevt”.
Motivering till vinsten av Barnfondens pris på BUFF 2019

Originaltitel: Halkaa. Regi: Nila Madhab Panda. År: 2018. Land: Indien. Speltid: 111 min. Tal: Hindi Text: Svensk. Åldersgräns: 7 år. Institutionell distribution: BUFF.

Målgrupp: BUFF rekommenderar Pichkus dröm för åk 2-5. Statens medieråd har gett filmen en åldersgräns på 7 år.

Synopsis: Det finns en sak som Pichku drömmer om: En toalett som är fräsch och där han får vara ifred. Men i den indiska slummen är det snarare en lyx än en rättighet att få uträtta sina behov med tak över huvudet. Pichku och några vänner börjar samla in pengar för att bygga en toalett. Med mycket färg, sång, dans och humor tar filmen upp ett stort världsproblem som många svenska barn kanske tar för givet; nämligen tillgång till en ren och trygg toalett.

Se trailer här!

Det synliga och osynliga

”Det synliga och osynliga är visuell och stor filmkonst som lyckas ta barns känslor på allvar. Det är årets bästa barnfilm på bio för familjer som är måna om att ge sina barn en oförglömlig filmupplevelse.”

Vinnare av juryns stora pris vid Berlins filmfestival 2018

Originaltitel: Sekala Niskala. Regi: Kamila Andini. År: 2017. Land: Indonesien, Nederländerna, Australien, Qatar. Speltid: 83 min. Tal: Indonesiskt och balinesiskt. Text: Svensk. Åldersgräns: 7 år. Svensk distribution: BUFF.

Målgrupp: BUFF rekommenderar Det synliga och osynliga från 10 år och uppåt. Statens medieråd har gett en åldersgräns på 7 år.

Synopsis

Filmen handlar om fantasins magiska tillflyktsort när tragedin slår till och livet hamnar i obalans. Tvillingparet Tantri och Tantra bor i en liten by vid ett berg i Indonesien gör allt tillsammans. En dag blir Tantra allvarligt sjuk och Tantri drömmer sig bort på nätterna till ett ställe där hennes bror är frisk och de kan leka tillsammans igen.

Se trailer här!


Spider thieves

”Filmen är en ögonöppnare för ungdomars olika förutsättningar runt om i världen. En inspirerande berättelse, baserad på en sann historia, som lyfter viktiga aspekter i livet”.

Vinnare av unga filmjuryns pris för bästa ungdomsfilm 2018

Originaltitel: Niñas Arañas. Regi: Guillermo Helo. År: 2017. Land: Chile. Speltid: 94 min. Tal: Spanskt. Text: Svensk. Åldersgräns: 11 år. Svensk distribution: BUFF.

Målgrupp: BUFF rekommenderar Spider Thieves från 12 år och uppåt. Statens medieråd har gett en åldersgräns på 11 år.

Synopsis: I en kåkstad i Santiago lever tre tjejer under fattiga förhållanden. De drömmer om coola och trendiga saker som de ser på tv och i stadens köpcentrum. När de börjar bryta sig in i lägenheter genom att klättra på husfasader blir de snart kända som ”spindel- tjuvarna”. Ungdomsthriller, inspirerad av verkliga händelser, som på ett drabbande sätt skildrar frågor om social utsatthet, drömmar och klass.

Se trailer här!


Balladen från Tibet

En hjärtevärmande historia om att övervinna sina rädslor och att gå sin egen väg. Filmen ger mod att följa sina drömmar, även om det inte alltid är en enkel väg att gå.

Originaltitel: Tian Lai Meng Xiang. Regi: Zhang Wei. År: 2017. Land: Kina, Tibet. Speltid: 84 min. Tal: Tibetanskt, Kinesiskt. Text: Svensk. Åldersgräns: Barntillåten. Svensk distribution: BUFF.

Målgrupp: BUFF rekommenderar Balladen från Tibet från 8 år och uppåt. Statens medieråd har satt åldersgränsen som barntillåten.

Synopsis: Alla har drömmar de önskar någon gång ska slå in. Thupten är tio år och går i en skola för blinda barn i Tibet. Han kan se med ett öga till skillnad från sina kompisar som är helt blinda. Kompisarna vill att Thupten ska hjälpa dem att ta sig hela vägen till Shanghai så att de kan delta i kinesiska tv-programmet ”Talang”. Det blir en strapatsrik resa som de sent kommer att glömma.

Se trailer här!


Livet och världen – ett kortfilmspaket för barn

Kortfilmspaket med fyra filmer. Kortfilmspaketet kan bokas av biografer och institutioner.

42 min, utan tal och text, rek ålder: 3-6 år.

Tidvatten – Tide, Portugal, 2019, 14 min, utan tal. Regi: Joana Rosa Bragança.

I havet bor en stor skäggig farbror med röda byxor och randig mössa. Med ett kluckande skratt hjälper han både fåglar, fiskar och människor som är i nöd eller som behöver muntras upp.

Äntligen helg – Saturday’s Apartment, Sydkorea, 2018, 7 min. Utan tal. Regi: Jeon Seung-Bae.

När strömmen plötsligt går i ett bostadshus måste människorna hjälpas år för att lösa olika problem. Animation om den gemenskap som kan uppstå när det oväntade inträffar.

Maïja – Frankrike, 2019, 8 min, utan tal.  Regi: Arthur Nollet, Maxime Faraud, Mégane Hirth, Emma Versini, Julien Chen, Pauline Charpentier

Vid en nordlig kust väntar Maïja på att hennes pappa ska återvända hem från sin fisketur. Men vädret förvärras och mörka moln drar in. Färgstark animation om väntan och längtan.

Draken – The Kite, Tjeckien/Slovakien/Polen, 2019, 13 min, utan tal. Regi: Martin Smatana.

En liten pojke umgås flitigt med sin morfar. Att vara tillsammans med honom är ett äventyr. Men morfar är gammal och lager för lager blir han nu tunnare och mer genomskinlig. En bländande fin animation om glädje och sorg.

 


Raffel för de små

Kortfilmspaket med fyra filmer. Kortfilmspaketet kan endast bokas av institutioner, ej biografer.

29 min, utan tal och text, rek ålder: 3-6 år.

Anglerfish – Tyskland, 2018. 4 min, utan tal. Regi: Julia Ocker.

När det är mörkt kan helt vanliga saker bli till läskiga skuggor. Det upplever den lilla fisken som bor längst ner på havets botten och som är rädd för någon som är den allra tryggaste den vet. För till och med den snällaste fiskföräldern har vassa tänder i mörkret.

Two balloons – USA, 2017. 9 min, utan tal. Regi: Mark C. Smith

Två lemurer på varsin luftfarkost färdas och möts högt upp under stjärnorna. En vit sjöfågel blir sändebud och flyger mellan dem med gåvor. De bestämmer sig för att ses hos den ena och gör sig klara för att träffas och äta goda saker tillsammans. Men plötsligt blåser det upp till storm, ett oväder är på gång. Något som visar sig bli början på en dramatisk vändning.

Matilda – Frankrike, Spanien, Belgien, 2019. 7 min, utan tal.  Regi: Irene Iborra, Eduard Puertas

Matilda kan inte sova. Hon funderar på vilka varelser som gömmer sig i skuggorna runt väggarna och när glödlampan går sönder och hon tänder sin ficklampa får skuggorna liv. Men är de egentligen så farliga som hon trott?

Kuap – Schweiz, 2018. 8 min, utan tal. Regi: Nils Hedinger.

I sjön ynglar grodan av sig. Grodynglen växer, får armar och ben, och lämnar vattnet för land. Alla utom en. Det ensamma ynglet får nu hitta nya vänner när alla de andra lämnat sjön för ett hoppande liv i på land.

 


På jorden och uppe i det blå

Kortfilmspaket med fem filmer. Kortfilmspaketet kan endast bokas av institutioner, ej biografer.

35 min, utan tal och text, rek ålder: 3-6 år.

Mannen i fickan – Frankrike, Schweiz, Georgien, 2017. Utan tal. Regi: Ana Chubinidze

I en gammal portfölj bor en liten man. En dag möter han en blind gammal man och de blir vänner. Den lilla mannen skuttar ner i den blinde mannens ficka och därifrån hjälper han den blinda mannen att gå tryggt och säkert på gatorna. En överenskommelse de båda är mycket nöjda med.

Molnfrukt – Tjeckien, 2017. Utan tal. Regi: Katerina Karhankova

I en skogsöppning omringad av en mörk och hotfull skog bor några håriga djur i små grottor. De äter självlysande frukter som kommer som flygande frön från ett ställe långt borta. En dag tar ett av djuren mod till sig och beger sig ut i den läskiga skogen för att hitta de självlysande fröerna.

Solens gång – Ryssland, 2017. Utan tal. Regi: Roman Sokolov

I skogen lyser stjärnorna klart, snön knarrar och korpar tittar ner från grenarna; där tar sig en varelse upp för en stege som sträcker sig långt över trädtop- parna. Med hjälp av ett mynt går solen upp och byn vaknar till liv. En lekfull film med vackra toner om livet och döden och hur livet har sin gång.

Lämna avtryck – Storbritannien, 2017. Utan tal. Regi: Christina Susanna Nerland

På fjället bor en flock vargar, de hoppar och leker, men en gammal varg börjar sakta tyna bort. I takt med att årstiderna skiftar blir den gamla vargen allt mer genomskinlig och till slut lämnar den flocken och flyger upp i skyn. En film om att hantera när någon dör, och att fortsätta minnas.

Valen och molnet – Ryssland, 2016. Utan tal. Regi: Alyona Tomilova

Ett litet moln blåser över stadens himmel. Det följer efter några fåglar ut ur staden och till havet. Ute på det stora blå möter molnet en val som vill leka. När det kommer ett fartyg och spolar valen upp på land blir det upp till molnet att rädda valen.


Grodor tigrar och krokodiler

Kortfilmspaket med sex filmer. Kortfilmspaketet kan endast bokas av institutioner, ej biografer.

35 min, utan tal och text, rek ålder: 3-5 år.

Crocodile – Tyskland, 2016. Utan tal. Regi: Julia Ocker

Octopus  – Tyskland, 2016. Utan tal. Regi: Julia Ocker

Singing frogs – Frankrike, 2016. Utan tal. Regi: Violaine Pasquet

The teeny-weeny fox – Frankrike, 2016. Utan tal. Regi: Aline Quertain

Tiger – Tyskland 2016. Utan tal. Regi: Kariem Saleh

Bat time – Tyskland, 2016. Utan tal. Regi: Elena Walf