Buff filmfestival 21-27 MARS 2020 – 040-30 25 05 info@buff.se

Filmdistribution

Vissa filmer är så bra att vi vill att alla ska få se dem. Helst på bio då såklart. Detta gäller alla filmer som vi visar på BUFF men tyvärr når bara ett fåtal av filmerna till svenska biografer. Nu gör vi ändring på detta och kan med glädje meddela att nedanstående filmer distribueras av oss till svenska biografer.

Vi på BUFF jobbar för att tillgängliggöra bra film för den yngre publiken, film som vanligtvis inte visas på svenska biografer och som öppnar dörrar till nya kulturer och livssituationer. Under festivalen visas därför en stor variation av historier, relationer, perspektiv, kulturer och människor. För att även möjliggöra film under resten av året arbetar vi bland annat med att distribuera filmer till biografer och institutioner runt om i landet. Detta arbete hade sin start 2015 och fortlöper varje år. Nedan finns samtliga långfilmer och kortfilmspaket som är tillgängliga för bokning och de nya filmerna för 2018 är: Det synliga och osynliga, Spider Thieves, Balladen från Tibet samt kortfilmspaketet På jorden och uppe i det blå.

Information om bokning

Pris

Öppna visningar: 35% på biljettintäkter + moms alternativt garantihyra 650 kr + moms. 

Slutna visningar: Fast kostnad 2000kr/visning + moms.

Format

DCP eller högupplöst fil.

Marknadsföringsmaterial

Utöver det som redan finns tillgängligt på denna sida tillhandahåller vi posters samt annonseringsbilder och trailer anpassad till sociala medier.

Bokning av våra filmer görs via följande formulär: Bokning

Vid funderingar och frågor, kontakta daniel@buff.se


DET SYNLIGA OCH DET OSYNLIGA – Premiär 23/11 2018

Det synliga och osynliga är visuell och stor filmkonst som lyckas ta barns känslor på allvar. Det är årets bästa barnfilm på bio för familjer som är måna om att ge sina barn en oförglömlig filmupplevelse.

Vinnare av juryns stora pris vid Berlins filmfestival 2018

Originaltitel: Sekala Niskala. Regi: Kamila Andini. År: 2017. Land: Indonesien, Nederländerna, Australien, Qatar. Speltid: 83 min. Tal: Indonesiskt och balinesiskt. Text: Svensk. Åldersgräns: 7 år. Svensk distribution: BUFF.

Datum

Biografer kan visa filmen från den 23 november 2018. Bibliotek, kulturhus och övriga visningsplatser kan visa från den 30 november 2018.

Målgrupp

BUFF rekommenderar Det synliga och osynliga från 10 år och uppåt. Statens medieråd har gett en åldersgräns på 7 år.

Synopsis

Filmen handlar om fantasins magiska tillflyktsort när tragedin slår till och livet hamnar i obalans. Tvillingparet Tantri och Tantra bor i en liten by vid ett berg i Indonesien gör allt tillsammans. En dag blir Tantra allvarligt sjuk och Tantri drömmer sig bort på nätterna till ett ställe där hennes bror är frisk och de kan leka tillsammans igen.

Se trailer här!


 

SPIDER THIEVES – Premiär 25/1 2019

Filmen är en ögonöppnare för ungdomars olika förutsättningar runt om i världen. En inspirerande berättelse, baserad på en sann historia, som lyfter viktiga aspekter i livet.

Vinnare av unga filmjuryns pris för bästa ungdomsfilm 2018

Originaltitel: Niñas Arañas. Regi: Guillermo Helo. År: 2017. Land: Chile. Speltid: 94 min. Tal: Spanskt. Text: Svensk. Åldersgräns: 11 år. Svensk distribution: BUFF.

Datum

Biografer kan visa filmen från den 25 januari 2019. Bibliotek, kulturhus och övriga visningsplatser kan visa från den 1 februari.

Målgrupp

BUFF rekommenderar Spider Thieves från 12 år och uppåt. Statens medieråd har gett en åldersgräns på 11 år.

Synopsis

I en kåkstad i Santiago lever tre tjejer under fattiga förhållanden. De drömmer om coola och trendiga saker som de ser på tv och i stadens köpcentrum. När de börjar bryta sig in i lägenheter genom att klättra på husfasader blir de snart kända som ”spindel- tjuvarna”. Ungdomsthriller, inspirerad av verkliga händelser, som på ett drabbande sätt skildrar frågor om social utsatthet, drömmar och klass.

Se trailer här!


BALLADEN FRÅN TIBET – Premiär 8/2 2019

En hjärtevärmande historia om att övervinna sina rädslor och att gå sin egen väg. Filmen ger mod att följa sina drömmar, även om det inte alltid är en enkel väg att gå.

Originaltitel: Tian Lai Meng Xiang. Regi: Zhang Wei. År: 2017. Land: Kina, Tibet. Speltid: 84 min. Tal: Tibetanskt, Kinesiskt. Text: Svensk. Åldersgräns: Barntillåten. Svensk distribution: BUFF.

Datum

Biografer kan visa filmen från den 8 februari 2019.  Bibliotek, kulturhus och övriga visningsplatser kan visa från den 15 februari.

Målgrupp

BUFF rekommenderar Balladen från Tibet från 8 år och uppåt. Statens medieråd har satt åldersgränsen som barntillåten.

Synopsis

Alla har drömmar de önskar någon gång ska slå in. Thupten är tio år och går i en skola för blinda barn i Tibet. Han kan se med ett öga till skillnad från sina kompisar som är helt blinda. Kompisarna vill att Thupten ska hjälpa dem att ta sig hela vägen till Shanghai så att de kan delta i kinesiska tv-programmet ”Talang”. Det blir en strapatsrik resa som de sent kommer att glömma.

Se trailer här!


PÅ JORDEN OCH UPPE I DET BLÅ – Kortfilmspaket med 5 filmer

Kortfilmspaketet kan endast bokas av institutioner, ej biografer.

35 min, utan tal och text, rek ålder: 3-6 år.

Mannen i fickan – Frankrike, Schweiz, Georgien, 2017. Utan tal. Regi: Ana Chubinidze

I en gammal portfölj bor en liten man. En dag möter han en blind gammal man och de blir vänner. Den lilla mannen skuttar ner i den blinde mannens ficka och därifrån hjälper han den blinda mannen att gå tryggt och säkert på gatorna. En överenskommelse de båda är mycket nöjda med.

Molnfrukt – Tjeckien, 2017. Utan tal. Regi: Katerina Karhankova

I en skogsöppning omringad av en mörk och hotfull skog bor några håriga djur i små grottor. De äter självlysande frukter som kommer som flygande frön från ett ställe långt borta. En dag tar ett av djuren mod till sig och beger sig ut i den läskiga skogen för att hitta de självlysande fröerna.

Solens gång – Ryssland, 2017. Utan tal. Regi: Roman Sokolov

I skogen lyser stjärnorna klart, snön knarrar och korpar tittar ner från grenarna; där tar sig en varelse upp för en stege som sträcker sig långt över trädtop- parna. Med hjälp av ett mynt går solen upp och byn vaknar till liv. En lekfull film med vackra toner om livet och döden och hur livet har sin gång.

Lämna avtryck – Storbritannien, 2017. Utan tal. Regi: Christina Susanna Nerland

På fjället bor en flock vargar, de hoppar och leker, men en gammal varg börjar sakta tyna bort. I takt med att årstiderna skiftar blir den gamla vargen allt mer genomskinlig och till slut lämnar den flocken och flyger upp i skyn. En film om att hantera när någon dör, och att fortsätta minnas.

Valen och molnet – Ryssland, 2016. Utan tal. Regi: Alyona Tomilova

Ett litet moln blåser över stadens himmel. Det följer efter några fåglar ut ur staden och till havet. Ute på det stora blå möter molnet en val som vill leka. När det kommer ett fartyg och spolar valen upp på land blir det upp till molnet att rädda valen.


GRODOR, TIGRAR OCH KROKODILER – Kortfilmspaket med 6 filmer

Kortfilmspaketet kan endast bokas av institutioner, ej biografer.

35 min, utan tal och text, rek ålder: 3-5 år.

Crocodile – Tyskland, 2016. Utan tal. Regi: Julia Ocker

Octopus  – Tyskland, 2016. Utan tal. Regi: Julia Ocker

Singing frogs – Frankrike, 2016. Utan tal. Regi: Violaine Pasquet

The teeny-weeny fox – Frankrike, 2016. Utan tal. Regi: Aline Quertain

Tiger – Tyskland 2016. Utan tal. Regi: Kariem Saleh

Bat time – Tyskland, 2016. Utan tal. Regi: Elena Walf

 

FIDAN & SALIH

Vinnare an Unga filmjuryns pris 2017.

Originaltitel: Yramin. Regi: Çagil Nurhak Aydogdu. År: 2016. Land: Turkiet. Speltid: 98 min. Tal: Turkiskt. Text: Svensk. Åldersgräns: 11 år. Svensk distribution: BUFF.

Datum

Bokning för denna film är öppen nu

Målgrupp

BUFF rekommenderar Fidan & Salih från 12 år och uppåt. Statens medieråd har satt en åldersgräns på 11 år.

Synopsis

I en by i Turkiet lever den fattiga herdetjejen Fidan, 15 år. På grund av fattigdomen säljer fadern Fidan som brud till en familj som bor långt bort. Då hon träffar sin man Salih, inser hon att han lider av en intellektuell funktionsnedsättning. Även om Salih är 35 år är han intellektuellt yngre än Fidan. Trots deras olikheter tar deras äktenskap en oväntad vändning. En minnesvärd och rörande film som skildrar tvångsäktenskap och ljusglimtar i en tragisk verklighet.

Se trailer här!

Recension finns att läsa här.


UGGLOR OCH MÖSS

Tävlande Malmö stads barnfilmspris 2017.

Originaltitel: Uilenbal. Regi: Simone van Dusseldorp. År: 2016. Land: Nederländerna. Speltid: 80 min. Tal: Holländskt. Text: Svensk. Åldersgräns: Barntillåten. Svensk distribution: BUFF.

Datum

Bokning för denna film är öppen nu

Målgrupp

BUFF rekommenderar Ugglor och möss från 7 år och uppåt. Statens medieråd har satt åldersgränsen som barntillåten.

Synopsis

Meral är nyinflyttad och hennes enda vän är husmusen Pip-Pip. När klassen ska åka på lägerskola får Pip-Pip följa med, men i skogen finns faror som hotar en liten mus och Meral måste ta hjälp av sina nyfunna vänner.

Uilenbal. Nederländerna, 2016. Regi: Simone van Dusseldorp. 80 min. Holländskt tal, svensk text. Barntillåten.

Se trailer här!

Recension finns att läsa här.