Börja skriv för att söka

Filmdistribution

Vissa filmer är så bra att vi vill att alla ska få se dem. Helst på bio då såklart. Detta gäller alla filmer som vi visar på BUFF men tyvärr når bara ett fåtal av filmerna till svenska biografer. Nu gör vi ändring på detta och kan med glädje meddela att nedanstående filmer distribueras av oss till svenska biografer.

Vi på BUFF jobbar för att tillgängliggöra bra film för den yngre publiken, film som vanligtvis inte visas på svenska biografer och som öppnar dörrar till nya kulturer och livssituationer. Under festivalen visas därför en stor variation av historier, relationer, perspektiv, kulturer och människor. För att även möjliggöra film under resten av året arbetar vi bland annat med att distribuera filmer till biografer och institutioner runt om i landet. Detta arbete hade sin start 2015 och fortlöper varje år. Nedan finns samtliga långfilmer och kortfilmspaket som är tillgängliga för bokning.

Information om bokning

Pris

Öppna visningar: 35% på biljettintäkter + moms alternativt garantihyra 650 kr + moms. 

Slutna visningar: Fast kostnad 2000kr/visning + moms.

Format

DCP eller högupplöst fil.

Marknadsföringsmaterial

Utöver det som redan finns tillgängligt på denna sida tillhandahåller vi posters samt annonseringsbilder och trailer anpassad till sociala medier.

Bokning av våra filmer görs via följande formulär: Bokning

Vid funderingar och frågor, kontakta daniel@buff.se

MIN SPECIELLA SOMMAR MED TESS – Premiär 1/10 2020

Originaltitel: Mijn bijzonder rare week met Tess. Regi: Steven Wouterlood. År: 2019. Land: Nederländerna, Tyskland. Speltid: 82 min. Tal: Nederländskt, tyskt tal. Text: Svensk. Åldersgräns: 9 år. Svensk distribution med institutionella rättigheter: BUFF.

Datum

Slutna visningar kan bokas med start 1a oktober 2020. 

Målgrupp

BUFF rekommenderar Min speciella sommar med Tess från 9 år och uppåt. Statens medieråd har bedömt filmen som barntillåten.

Synopsis

Tioårige Sam går igenom sin första existentiella kris i detta solfyllda och mysiga semesterdrama. Sam tränar på att vara ensam eftersom han har insett att han som yngst i familjen kommer att överleva de andra. Ensamarbetet blir avbrutet av en ny vänskap med tjejen Tess som tar Sam med på olika äventyr.

Se trailer här!


OSYNLIGA SUE – Premiär 8/11 2019

”Osynliga Sue är en av de bästa, mest intressanta filmerna på årets Buff, med sitt intrikata berättande och sina associationer till tysk stumfilm som Fritz Langs Metropolis.  Det är således ett mörkt skräckdrama med filmhistoriska referenser, undertext om teknik och makt, i en spännande, dynamiskt fantasifull berättelse om att bli sedd/vara osynlig, symboliskt, vetenskapligt och identitetsmässigt.”
Ingela Brovik, Opulens.se

Originaltitel: Invisible Sue Regi: Markus Dietrich. År: 2018. Land: Tyskland. Speltid: 95 min. Tal: Tyska Text: Svensk. Åldersgräns: 7 år. Svensk distribution: BUFF.

Datum

Sverigepremiär 8 november 2019 och kan därefter bokas för öppna och slutna visningar. 

Målgrupp

BUFF rekommenderar Osynliga Sue från 9 år och uppåt. Statens medieråd har gett filmen en åldersgräns på 7 år.

Synopsis

Tolvåriga Sue känner sig ensam. Hennes mamma är forskare och jobbar hela tiden på labbet. När Sue och hennes pappa ska överraska mamman på hennes födelsedag så känns det mest som att de kommer och stör henne och det blir bråk. I tumultet inträffar en olycka. Sue får en vätska på sig som gör det möjligt för henne att göra sig osynlig. När mamman blir kidnappad kommer Sues nya superkraft väl till pass. Hon tar hjälp av sina vänner Kaya och Tobi och genom att kombinera sina olika styrkor gör de sitt yttersta för att rädda mamman och avslöja konspirationen bakom försvinnandet.

Se trailer här!


PEWPEWPEW – Skolbio från 1/11 2019

“Filmen vänder sig till ungdomar och de vardagliga problem som de stöter på i sociala medier och dagens samhälle.”
Unga filmjuryn på BUFF 2019, elever i åk 8 på Slottsstadens skola i Malmö  

Originaltitel: PewPewPew Regi: Sergey Vasiliev. År: 2019. Land: Sverige. Speltid: 82 min. Tal: Svenska Text: Svensk. Åldersgräns: 11 år. Institutionell distribution: BUFF.

Datum

Slutna visningar bokas hos BUFF från 1 november 2019. För öppna visningar kontakta A Dog That Bites

Målgrupp

BUFF rekommenderar PewPewPew för åk 8-9. Statens medieråd har gett filmen en åldersgräns på 11 år.

Synopsis

PewPewPew är ett mystiskt virus som sprider sig hos tonåringar i Malmö. Fyra ungdomar drabbas av illamående, förvirring och en extrem längtan efter att bli lika kända som PewDiePie. En film om värderingar, framtid, ensamhet, utseendehets och psykisk ohälsa som väcker många tankar på ett drömskt och humoristiskt sätt. En film i Harmony Korines (Kids, Spring Breakers) anda om meningslösheten i tillvaron när man har allt men ändå inget.

Se trailer här!


PICHKUS DRÖM – Skolbio från 8/11 2019

4,5 miljarder människor saknar tillgång till en säker toalett. Siffran är kvittot på att en film som Pichkus dröm behövs. Den sätter toaletten på kartan och den gör det med värme, färgrikedom och mycket skratt. Vi får följa Pichku i Indien som vågar kämpa för sin dröm – mot alla odds. Vi får följa vänskap som spänner över alla gränser – gränser som vi människor hittat på. Filmen bidrar till mer barnskratt över hela världen – och den gör det utan att skoja bort allvaret. Alla människor har rätt till en säker toalett och Pichkus dröm belyser detta på ett sätt vi aldrig tidigare upplevt.
Motivering till vinsten av Barnfondens pris på BUFF 2019

Originaltitel: Halkaa Regi: Nila Madhab Panda. År: 2018. Land: Indien. Speltid: 111 min. Tal: Hindi Text: Svensk. Åldersgräns: 7 år. Institutionell distribution: BUFF.

Datum

Slutna visningar fr.o.m 8 november 2019. 

Målgrupp

BUFF rekommenderar Pichkus dröm för åk 2-5. Statens medieråd har gett filmen en åldersgräns på 7 år.

Synopsis

Det finns en sak som Pichku drömmer om: En toalett som är fräsch och där han får vara ifred. Men i den indiska slummen är det snarare en lyx än en rättighet att få uträtta sina behov med tak över huvudet. Pichku och några vänner börjar samla in pengar för att bygga en toalett. Med mycket färg, sång, dans och humor tar filmen upp ett stort världsproblem som många svenska barn kanske tar för givet; nämligen tillgång till en ren och trygg toalett. 

Se trailer här!


DET SYNLIGA OCH OSYNLIGA – Premiär 23/11 2018

Det synliga och osynliga är visuell och stor filmkonst som lyckas ta barns känslor på allvar. Det är årets bästa barnfilm på bio för familjer som är måna om att ge sina barn en oförglömlig filmupplevelse.

Vinnare av juryns stora pris vid Berlins filmfestival 2018

Originaltitel: Sekala Niskala. Regi: Kamila Andini. År: 2017. Land: Indonesien, Nederländerna, Australien, Qatar. Speltid: 83 min. Tal: Indonesiskt och balinesiskt. Text: Svensk. Åldersgräns: 7 år. Svensk distribution: BUFF.

Datum

Biografer kan visa filmen från den 23 november 2018. Bibliotek, kulturhus och övriga visningsplatser kan visa från den 30 november 2018.

Målgrupp

BUFF rekommenderar Det synliga och osynliga från 10 år och uppåt. Statens medieråd har gett en åldersgräns på 7 år.

Synopsis

Filmen handlar om fantasins magiska tillflyktsort när tragedin slår till och livet hamnar i obalans. Tvillingparet Tantri och Tantra bor i en liten by vid ett berg i Indonesien gör allt tillsammans. En dag blir Tantra allvarligt sjuk och Tantri drömmer sig bort på nätterna till ett ställe där hennes bror är frisk och de kan leka tillsammans igen.

Se trailer här!


SPIDER THIEVES – Premiär 25/1 2019

Filmen är en ögonöppnare för ungdomars olika förutsättningar runt om i världen. En inspirerande berättelse, baserad på en sann historia, som lyfter viktiga aspekter i livet.

Vinnare av unga filmjuryns pris för bästa ungdomsfilm 2018

Originaltitel: Niñas Arañas. Regi: Guillermo Helo. År: 2017. Land: Chile. Speltid: 94 min. Tal: Spanskt. Text: Svensk. Åldersgräns: 11 år. Svensk distribution: BUFF.

Datum

Biografer kan visa filmen från den 25 januari 2019. Bibliotek, kulturhus och övriga visningsplatser kan visa från den 1 februari.

Målgrupp

BUFF rekommenderar Spider Thieves från 12 år och uppåt. Statens medieråd har gett en åldersgräns på 11 år.

Synopsis

I en kåkstad i Santiago lever tre tjejer under fattiga förhållanden. De drömmer om coola och trendiga saker som de ser på tv och i stadens köpcentrum. När de börjar bryta sig in i lägenheter genom att klättra på husfasader blir de snart kända som ”spindel- tjuvarna”. Ungdomsthriller, inspirerad av verkliga händelser, som på ett drabbande sätt skildrar frågor om social utsatthet, drömmar och klass.

Se trailer här!


BALLADEN FRÅN TIBET – Premiär 8/2 2019

En hjärtevärmande historia om att övervinna sina rädslor och att gå sin egen väg. Filmen ger mod att följa sina drömmar, även om det inte alltid är en enkel väg att gå.

Originaltitel: Tian Lai Meng Xiang. Regi: Zhang Wei. År: 2017. Land: Kina, Tibet. Speltid: 84 min. Tal: Tibetanskt, Kinesiskt. Text: Svensk. Åldersgräns: Barntillåten. Svensk distribution: BUFF.

Datum

Biografer kan visa filmen från den 8 februari 2019.  Bibliotek, kulturhus och övriga visningsplatser kan visa från den 15 februari.

Målgrupp

BUFF rekommenderar Balladen från Tibet från 8 år och uppåt. Statens medieråd har satt åldersgränsen som barntillåten.

Synopsis

Alla har drömmar de önskar någon gång ska slå in. Thupten är tio år och går i en skola för blinda barn i Tibet. Han kan se med ett öga till skillnad från sina kompisar som är helt blinda. Kompisarna vill att Thupten ska hjälpa dem att ta sig hela vägen till Shanghai så att de kan delta i kinesiska tv-programmet ”Talang”. Det blir en strapatsrik resa som de sent kommer att glömma.

Se trailer här!


RAFFEL FÖR DE SMÅ – kortfilmspaket med fyra filmer

Kortfilmspaketet kan endast bokas av institutioner, ej biografer.

29 min, utan tal och text, rek ålder: 3-6 år.

Anglerfish – Tyskland, 2018. 4 min, utan tal. Regi: Julia Ocker.

När det är mörkt kan helt vanliga saker bli till läskiga skuggor. Det upplever den lilla fisken som bor längst ner på havets botten och som är rädd för någon som är den allra tryggaste den vet. För till och med den snällaste fiskföräldern har vassa tänder i mörkret.

Two balloons – USA, 2017. 9 min, utan tal. Regi: Mark C. Smith

Två lemurer på varsin luftfarkost färdas och möts högt upp under stjärnorna. En vit sjöfågel blir sändebud och flyger mellan dem med gåvor. De bestämmer sig för att ses hos den ena och gör sig klara för att träffas och äta goda saker tillsammans. Men plötsligt blåser det upp till storm, ett oväder är på gång. Något som visar sig bli början på en dramatisk vändning.

Matilda – Frankrike, Spanien, Belgien, 2019. 7 min, utan tal.  Regi: Irene Iborra, Eduard Puertas

Matilda kan inte sova. Hon funderar på vilka varelser som gömmer sig i skuggorna runt väggarna och när glödlampan går sönder och hon tänder sin ficklampa får skuggorna liv. Men är de egentligen så farliga som hon trott?

Kuap – Schweiz, 2018. 8 min, utan tal. Regi: Nils Hedinger.

I sjön ynglar grodan av sig. Grodynglen växer, får armar och ben, och lämnar vattnet för land. Alla utom en. Det ensamma ynglet får nu hitta nya vänner när alla de andra lämnat sjön för ett hoppande liv i på land.


PÅ JORDEN OCH UPPE I DET BLÅ – Kortfilmspaket med 5 filmer

Kortfilmspaketet kan endast bokas av institutioner, ej biografer.

35 min, utan tal och text, rek ålder: 3-6 år.

Mannen i fickan – Frankrike, Schweiz, Georgien, 2017. Utan tal. Regi: Ana Chubinidze

I en gammal portfölj bor en liten man. En dag möter han en blind gammal man och de blir vänner. Den lilla mannen skuttar ner i den blinde mannens ficka och därifrån hjälper han den blinda mannen att gå tryggt och säkert på gatorna. En överenskommelse de båda är mycket nöjda med.

Molnfrukt – Tjeckien, 2017. Utan tal. Regi: Katerina Karhankova

I en skogsöppning omringad av en mörk och hotfull skog bor några håriga djur i små grottor. De äter självlysande frukter som kommer som flygande frön från ett ställe långt borta. En dag tar ett av djuren mod till sig och beger sig ut i den läskiga skogen för att hitta de självlysande fröerna.

Solens gång – Ryssland, 2017. Utan tal. Regi: Roman Sokolov

I skogen lyser stjärnorna klart, snön knarrar och korpar tittar ner från grenarna; där tar sig en varelse upp för en stege som sträcker sig långt över trädtop- parna. Med hjälp av ett mynt går solen upp och byn vaknar till liv. En lekfull film med vackra toner om livet och döden och hur livet har sin gång.

Lämna avtryck – Storbritannien, 2017. Utan tal. Regi: Christina Susanna Nerland

På fjället bor en flock vargar, de hoppar och leker, men en gammal varg börjar sakta tyna bort. I takt med att årstiderna skiftar blir den gamla vargen allt mer genomskinlig och till slut lämnar den flocken och flyger upp i skyn. En film om att hantera när någon dör, och att fortsätta minnas.

Valen och molnet – Ryssland, 2016. Utan tal. Regi: Alyona Tomilova

Ett litet moln blåser över stadens himmel. Det följer efter några fåglar ut ur staden och till havet. Ute på det stora blå möter molnet en val som vill leka. När det kommer ett fartyg och spolar valen upp på land blir det upp till molnet att rädda valen.


GRODOR, TIGRAR OCH KROKODILER – Kortfilmspaket med 6 filmer

Kortfilmspaketet kan endast bokas av institutioner, ej biografer.

35 min, utan tal och text, rek ålder: 3-5 år.

Crocodile – Tyskland, 2016. Utan tal. Regi: Julia Ocker

Octopus  – Tyskland, 2016. Utan tal. Regi: Julia Ocker

Singing frogs – Frankrike, 2016. Utan tal. Regi: Violaine Pasquet

The teeny-weeny fox – Frankrike, 2016. Utan tal. Regi: Aline Quertain

Tiger – Tyskland 2016. Utan tal. Regi: Kariem Saleh

Bat time – Tyskland, 2016. Utan tal. Regi: Elena Walf


Tidigare filmer i distribution 

FIDAN & SALIH

Vinnare an Unga filmjuryns pris 2017.

Originaltitel: Yramin. Regi: Çagil Nurhak Aydogdu. År: 2016. Land: Turkiet. Speltid: 98 min. Tal: Turkiskt. Text: Svensk. Åldersgräns: 11 år. Svensk distribution: BUFF.

Synopsis

I en by i Turkiet lever den fattiga herdetjejen Fidan, 15 år. På grund av fattigdomen säljer fadern Fidan som brud till en familj som bor långt bort. Då hon träffar sin man Salih, inser hon att han lider av en intellektuell funktionsnedsättning. Även om Salih är 35 år är han intellektuellt yngre än Fidan. Trots deras olikheter tar deras äktenskap en oväntad vändning. En minnesvärd och rörande film som skildrar tvångsäktenskap och ljusglimtar i en tragisk verklighet.

Se trailer här!

Recension finns att läsa här.


UGGLOR OCH MÖSS

Tävlande Malmö stads barnfilmspris 2017.

Originaltitel: Uilenbal. Regi: Simone van Dusseldorp. År: 2016. Land: Nederländerna. Speltid: 80 min. Tal: Holländskt. Text: Svensk. Åldersgräns: Barntillåten. Svensk distribution: BUFF.

Synopsis

Meral är nyinflyttad och hennes enda vän är husmusen Pip-Pip. När klassen ska åka på lägerskola får Pip-Pip följa med, men i skogen finns faror som hotar en liten mus och Meral måste ta hjälp av sina nyfunna vänner.

Uilenbal. Nederländerna, 2016. Regi: Simone van Dusseldorp. 80 min. Holländskt tal, svensk text. Barntillåten.

Se trailer här!

Recension finns att läsa här.