Nu har fyra veckor av sommarbio i Folkets Park startat och invigdes med en näst intill fullsatt salong. Första filmen ut var Det levande slottet i ridhuset och på onsdag förflyttar vi oss till Vänskapstorget där det vankas utomhusbio. 

Det levande slottet drog igång årets program av sommarbio i Folkets Park. Salongen inne i Ridhuset var nästan fullt och över 200 personer fick uppleva filmens spännande och fantasifulla historia.  

Superdupersommar

Som en del av Folkets Park egna program, Superdupersommar, står BUFF för barnbio i Ridhuset under fyra måndagar mellan den 17/6-8/7. Nästa film är Balladen från Tibet den 24/6 kl 13.00 som tidigare har visats på BUFF.

Utomhusbio

Utöver superdupersommar kommer det även sättas upp utomhusbio under fyra onsdagar. Redan imorgon den 19 juni kl 16.30 sätts Mid90s upp, regisserad av Jonah Hill. Filmer handlar om 13-åriga Stevie som växer upp i 90-talets Los Angeles med en mobbande storebror och en mamma han bara inte orkar med. Stevie söker sig till andra sammanhang och börjar hänga med några äldre skejtare som välkomnar honom som en i gänget. Det blir en sommar med rullbrädor, svordomar och urspårade fester. 

Film för hela Malmö

– Vi vill fortsätta vårt arbete med att nå ut med bra och viktig film för barn och unga året om. Genom samarbetet med Folkets Park har vi en chans att erbjuda filmer till en publik från hela Malmö. De är dessutom gratis att se vilket gör att alla kan se film i världsklass på bioduk. Det blir helt enkelt en väldigt härlig stund med en go stämning, säger Julia Jarl, festivalchef.

Ingen föranmälan krävs. 

Se hela programmet här