Under fyra veckor kommer BUFF Malmö Filmfestival sätta upp sommarbio i Folkets Park med start den 17 juni. På måndagar visas barnfilm i Ridhuset och på onsdagar är det Utomhusbio på Vänskapstorget.

Som en del av Folkets Park sommarprogram kommer BUFF Malmö Filmfestival sätta upp sommarbio. Filmerna kommer visas på måndagar och onsdagar under vecka 25-28 för Malmös barn och ungdomar. Visningarna är gratis och det krävs ingen föranmälan.

Ett BUFF-program

Programmet är satt utefter BUFF:s strävan till ett varierande utbud av barn- och ungdomsfilm. Filmer som inte når den stora massan och som inte bekräftar rådande samhällsnormer. Genom att sätta upp ett sommarprogram med fritt inträde är önskan att att nå ut till så många som möjligt och låta barn och ungdomar från Malmös alla delar träffas för att uppleva filmerna tillsammans.

Barnfilm i Ridhuset

Sommarbion startar den 17 juni och invigs med barnfilm i Ridhuset. Under fyra måndagar visas fyra filmer kl 13.00. Programmet är fyllt med allt från hattmakare och levande slott till boktjuvar och hissnande äventyr i Tibet. Filmerna är en del av Folkets Park Superdupersommar.

17 juni – Det levande Slottet

Hattmakaren Sofie är på väg att besöka sin syster när hon träffar trollkarlen Howl, men innan de hinner lära känna varandra förvandlas hon till en gammal kvinna av en häxa. Sofie försöker bryta förbannelsen och får hjälp av en hoppande fågelskrämma som leder henne till Howls kringvandrande slott.

24 juni – Balladen från Tibet

Thupten är tio år och går i en skola för blinda barn i Tibet. Han kan se med ett öga till skillnad från sina kompisar som är helt blinda. Kompisarna vill att de ska delta i en tv-sänd talangshow i Shanghai och att Thupten ska leda vägen dit. Det blir en strapatsrik resa som de sent kommer att glömma.

1 juli – Monky

Frank hittar en dag en apa i familjens trädgård. De kallas henne Monky och ett roligt äventyr startar för familjen som under en tid levt i sorg. Monky visar sig snart vara något annat än en vanlig apa och det var inte heller en tillfällighet att hon dök upp just i deras trädgård. Ett fartfyllt äventyr som tar Frank och familjen från Sverige till Thailands djupaste djungel.

8 juli – Paddington 2

Alla älskar den charmiga lilla björnen som sprider glädje och marmelad var han än går. En dag hittar han en bok som han gärna vill köpa i present till faster Lucy. Innan han hunnit jobba ihop tillräckligt med pengar blir boken stulen och nu är det upp till Paddington att avslöja skurken som dessutom tycks vara en mästare i förklädnad.

Utomhusbio på Vänskapstorget

Onsdagarna kommer bestå av utomhusbio. Vid det nybyggda vänskapstorget, som är designat av ungdomar för ungdomar, visas fyra filmer på storbildsskärm. Urvalet av filmerna är gjort tillsammans med en grupp unga filmentusiaster i Malmö och resulterade i ett normbrytande program med både tjejer och killar i huvudrollerna.

19 juni – Mid90s

13-åriga Stevie växer upp i 90-talets Los Angeles med en mobbande storebror och en mamma han bara inte orkar med, så han letar andra sammanhang att passa in i. Stevie tyr sig till några äldre skejtare som välkomnar honom som en i gänget, och det blir en sommar med rullbrädor, svordomar och urspårade fester.

26 juni – Spider Thieves

I en kåkstad i Santiago lever tre tjejer under fattiga förhållanden som drömmer om coola och trendiga saker de ser på tv. De börjar bryta sig in i lägenheter genom att klättra på husfasader och blir snart kända som spindeltjuvarna. Baserad på verkliga händelser som skildrar social utsatthet, drömmar och klass.

3 juli – The Miseducation of Cameron Post

16-åriga Cameron bor hos sin nyreligiösa moster och är samtidigt ihop med skolans snyggaste tjej. När de blir påkomna skickas Cameron till ‘God’s Promise’, ett konverteringsläger där man “botar” unga från deras homosexualitet. I den märkliga miljön finner hon en ny familj bland de andra konvertiterna.

10 juli – Call Me by Your Name

Under sommaren 1983 spenderar den 17-årige amerikanen Elio sin sommar i familjens semesterhus i norra Italien. Dagarna tillbringar han med att skriva musik och flörta med Marzia. En dag dyker Oliver upp som ska hjälpa Elios far för sitt examensarbete. De upptäcker snart att detta är en sommar som kommer förändra deras liv för alltid.

Vi ses på sommarbio i Folkets Park!