Börja skriv för att söka

Work In Progress

Biljettpris: 60 kr

Guldpass & ackreditering: gratis

En mycket populär och återkommande punkt på festivalen är Work in progress. I år presenteras tre kommande filmer från Sverige. Du får se ett smakprov av filmerna och möjlighet att ställa frågor till filmskaparna.

Vem är du, Mamma Mu? 

En älskad nalle försvinner och vänskap sätts på prov när Kråkan tycker att en ko ska vara en ko, men Mamma Mu vill vara så mycket som bara är möjligt. När Mamma Mu blir inspirerad av barnen och vill göra sin alldeles egna Mu-sikal, råkar hon ställa till det rejält. 

Medverkande: Christian Ryltenius, regissör, Filippa Torstensson, producent

Håkan Bråkan

Håkan Bråkan passas av världens – enligt honom – tråkigaste barnvakt, Amanda. Han måste rymma därifrån för att vinna årets viktigaste tävling i datorspel. Detta blir starten på en serie missförstånd där Håkan hamnar på kollisionskurs med en härjande inbrottsliga. För att besegra tjuvarna måste han använda sina kunskaper från datorspelet in i den riktiga världen. Lyckas han så får han inte bara lugn och ro till att spela – han kan också rädda hela grannskapet.

Medverkande: Ted Kjellsson, regissör, Malin Söderlund, producent 

LasseMajas detektivbyrå – Skorpionens gåta

Inför Vallebys 500-års jubileum så lamslås staden av en serie inbrott. När alla försök till att stoppa tjuven misslyckas så söker LasseMajas Detektivbyrå hjälp ifrån den pensionerade mästertjuven Lillie Ragnarsson.

Medverkande: Tina Mackic, regissör, Jonathan Ridings, producent

Forever

Anders Hazelius regisserar Forever, med manus av Jessika Jankert. Filmen följer Mila och Kia som varit bästa vänner och lagkamrater i fotboll så länge de kan minnas. När tjejerna får en ny tränare så börjar de sakta glida isär. Mila som drömmer om att bli proffs ser äntligen sin chans att lyckas – men är det värt att offra sin bästa vän för att vinna? 

Filmen produceras av Stefan H. Lindén och Erik Lundqvist på SF Studios Produktion och distribueras av SF Studios och samproduceras med Film i Väst.

Inspelningstart Maj 2022.

Deltagare: Jessika Jankert, manus. (Hashtag, Lyckoviken, Så jävla easy going)

Stefan H. Lindén, producent. (Eagles, Snabba Cash)