Börja skriv för att söka

Programmet långfilm – projekt i utveckling

Biograf Spegeln – Endast Guldpass / Ackreditering

Programmet Långfilm är ett utvecklingsprojekt av Film i Skåne från vilket vi möter tre långfilmsprojekt i väldigt tidigt utvecklingsstadie. 

Programmet Långfilm genomförs av Film i Skåne tillsammans med Centrum för Dramatik Syd. Satsningen är finansierat genom Svenska Filminstitutets satsning Talent To Watch och via Region Skånes kulturförvaltning.

Lite mer än en kram

”Tänk att man är tretton år och har en syrra som är femton. Syrran får en ny klasskamrat, Amanda – en nyinflyttad tjej från Stockholm. De börjar hänga hemma hos en, sitta vid köksbordet och dricka kaffe, kolla film på kvällarna och sånt. Tänk att det sen visar sig att hon, som är två år äldre, vill göra en massa grejer med en. Grejer man tidigare bara kunnat drömma om.” Manne ska börja sjuan. Amanda ska börja i nian tillsammans med hans storasyster Moa. En förälskelse utdömd på förhand – ändå kan ingen av dem hejda sina känslor.

Medverkande: Christian Zetterberg, regissör, Liselotte Persson, producent, Alexe Landgren och Jesper Cederstrand, manusförfattare.

Tid

En ung kille ska spela sin livs viktigaste fotbollsmatch och kämpar samtidigt med sin inre sorg efter bästa vännens bortgång. När han försöker gå vidare träffar han vännens bror som vill hämnas hans död. Deras sorg och vrede mynnar ut i en tuff rivalisering.

Medverkande: Filson Ali, filmskapare 

Nipster

15-åriga Chris drar publiken in i ett ett färgstarkt, kreativt pulserande getingbo av så kallade ”Nipsters”, nazistiska hipsters. Chris är del av detta kreativa mediekollektiv som förespråkar klimataktion och djurskydd – men framför allt ett bättre Sverige, för svenskar. Chris förväxlar identitet med tillhörighet och tillhörigheten som hon får av kollektivet genom att stå för nazismen betyder allt. Chris erbjuds möjligheten att bli en frontfigur för den nya “gröna nazismen”. Hon når en punkt där det är allt eller inget som gäller. Hur många broar hinner hon bränna innan verkligheten kommer ikapp henne?

Medverkande: Sunniva Eir Tangvik Kveum, regissör