Är du 12-14 år och vill vara med i en filmjury?

När? Söndag 13/11 2022

Var? Café Barbro, Norra Skolgatan 10 B, Malmö

Vad är Young Audience Award?

Young Audience Award är en intensiv och rolig filmdag där ungdomsjurys i mer än 40 europeiska länder ser tre nya filmer och röstar fram en vinnare. Sveriges jury kommer i år vara i Malmö. 

Hur funkar det?

Vi träffas söndag 13/11 och ser tre filmer. Efter filmvisningarna röstar vi fram vår favorit. Den internationella vinnaren meddelas på en live-streamad gala från Erfurt i Tyskland. Att vara med är gratis och vi bjuder på mat under dagen. 

Anmälan

Vill du vara med? Och kanske din kompis? Registrera er via denna länk.

Dagens schema (kommer uppdateras)

10:00 – filmvisning 1 @Café Barbro

12:00 – Lunch

13:30 – filmvisning 2 @Café Barbro

15:30 – filmvisning 3 @Café Barbro

17:30 – Röstning

18:00 – Middag @Café Barbro

19:30 – Prisceremoni på länk från Tyskland

Ca 20:30 – Slut

Tävlande filmer

COMEDY QUEEN av Sanna Lenken

Sedan Sashas mamma dog är inget sig likt. Hon bestämmer sig för att inte alls bli som sin mamma och skriver en lista på saker som hon måste göra för att överleva sorgen: raka av sig håret, sluta läsa böcker, aldrig ta hand om något levande. Sist på listan skriver hon ner sin största utmaning: hon ska bli en Comedy Queen och få sin pappa att skratta igen. 

ANIMAL av Cyril Dion

I dokumentären Animal följer vi två unga klimataktivister som hjälper oss att förstå bakgrunden till den sjätte massutrotningen. Att bevara den biologiska mångfalden är avgörande för vår framtid på jorden. För att leva annorlunda behöver vi ett nytt narrativ, som inte handlar om ekonomisk tillväxt utan om hur vi alla är sammankopplade med naturen.

DREAMS ARE LIKE WILD TIGERS av Lars Montag

Bollywood är det bästa den tolvårige Ranji från Mumbai vet: den indiska filmindustrins färgstarka filmer med sina smittande sånger och danssteg gör honom nästan galen. Han vill inget hellre än att stå framför kameran med sin erkände hjälte, den indiske superstjärnan Amir Roshan. Hans stora önskan verkar utom räckhåll när hans föräldrar berättar om deras dröm om att emigrera till det avlägsna Tyskland. Bara hoppet om att delta i en audition för Amir Roshans nya film håller honom igång – även om den hålls i hans hemland Indien.