Veckan inleds med en helg helt tillägnat familjer i alla dess former. Både lördag och söndag innehåller en mängd aktiviteter och filmer att ta del av. Gör din egen animation, testa green screen, upplev Astrid Lindgrens tidlösa och älskade klassiker, eller se ny spännande film

Ett tidigare inslag i festivalen har varit familjelördagen som har bestått av en hel dag med film och aktiviteter som avslutar festivalen. Inför årets upplaga ser det lite annorlunda ut. Dagen har blivit till en helg och kommer istället inleda hela festivalen.

Astrid Lindgrens filmskatter

Filmatiseringarna av Astrid Lindgrens älskade böcker fortsätter beröra generation efter generation och underhåller såväl stora som små. Under Familjehelgen kan du gå på Ronja rövardotter, Emil i Lönneberga samt Bröderna Lejonhjärta. Det finns även en mängd ny film att gå på, både lång och kortfilmer! Se hela filmprogrammet här. 

Klassen på besök och andra event

Under söndagen får vi besök av skådisar från den populära serien Klassen! Det kommer förhandsvisa två nya avsnitt av den nya säsongen och efteråt får du ställa frågor till skådespelarna. Givetvis finns det tid avsatt för selfies och autografer så vässa pennan och öva på posen.

Familjehelgen är till för alla Malmös barnfamiljer och det finns en mängd spännande aktiviteter att prova på innan eller efter de filmer man vill se. Du kan testa att animera dig själv i en gigantisk låda, göra ditt egna spel och testa green screen.

Spana in hela helgens program här!