Vi har en superdupersommar framför oss och såklart är ingen sommar är komplett utan bra film. Tillsammans med Malmö Stad visar vi följande filmer i Ridhuset – helt gratis!

Tottori – sommaren vi blev superhjältar

Måndag 4 juli 13:00: Tottori – Sommaren vi blev superhjältar

Rekommenderad ålder: 5-10 år / Tal: svenska

Vega och hennes vilda lillasyster Billie är ute på campingtur med sin pappa i den norska vildmarken. Det som inte får hända sker: deras pappa faller ner i en bergsskreva och stukar foten. Nu är det upp till Vega och Billie att hämta hjälp. De måste vara modiga, djärva och upptäcka sina sanna superkrafter.

Maronas fantastiska resa

Måndag 11 juli 13:00: Maronas fantastiska resa

Rekomenderad ålder: 4-7 år / Tal: Svenska

När hunden Marona råkar ut för en olycka ser hon tillbaka på sitt liv och sina ägare. Där finns Manole, akrobaten som ger Marona sitt första namn – Ana. Där finns också Istvan, ingenjören som tar med henne till olika byggplatser och den lilla flickan Solange som blir hennes bästa vän. Marona har älskat dem alla, hon har levt för stunden och hittat glädje i de små sakerna. Kort sagt, hon har levt ett riktigt hundliv…

Min speciella sommar med Tess

Måndag 18 juli 13:00: Min speciella sommar med Tess

Rekommenderad ålder: 6-10 år / Språk: Holländska / Textad på svenska

Tioårige Sam går igenom sin första existentiella kris i detta solfyllda och mysiga semesterdrama. Sam tränar på att vara ensam eftersom han har insett att han som yngst i familjen kommer att överleva de andra. Ensamarbetet blir avbrutet av en ny vänskap med tjejen Tess som tar Sam med på olika äventyr.

Mesquites Hjärta

Måndag 25 juli 13:00: Mezquites Hjärta

Rekommenderad ålder: 6-10 år / Språk: Spanska / Textad på svensk

Lucia lär sig spela harpa och vill uppträda på skolans högtidsfirande, men traditionen säger att flickor inte ska spela harpa. Nu är det på tiden att den nya generationen börjar ifrågasätta förlegade idéer om hur saker och ting ska vara. En stämningsfull, varm och humanistisk barnfilm om drömmar och jämställdhet som inte lämnar någon oberörd.