Filmfest för hela familjen! 

50-årsjubilerande Folkets bio bjuder in till födelsedagskalas med älskade klassiker i biosalongerna. I foajén kan du pyssla, fika och prova på animation – en heldag i filmens tecken! Samtliga aktiviteter i Panoras foajé har fritt inträde.

Söndag 12/3 10:00-16:00 Panora, Foajén 

Café med Backarnas FF

Backarnas FF är Kirsebergs lilla fotbollsförening där det ska vara roligt att spela fotboll. På Malmö Föreningsgala 2021 utsågs Backarnas FF till Årets Idrottsförening, Hurra! Föreningen har såväl fotbollsskola, tjejlag, damlag och seniorlag. 

Tjejlaget som håller i caféet är ett glatt gäng fotbollsspelare födda 2010 och 2011 med stor laganda och kärlek för sporten. Caféet har öppet lördag och söndag. 

Bergmans kinematograf – prova på animation! 

Erling Ericsson och Malmö Kulturskola bjuder in till antarktisk animation på Panora, en workshop med filmskapande i en isig miljö inspirerad av pingvinen Pingus värld. I jättelådan Bergmans kinematograf kan du själv agera bland isflak och vatten och låta dig animeras. I de mindre animationslådorna finns färdiga bakgrunder och figurer som kan animeras i mindre skala. 

Folkets Bios födelsedagskalas 

Folkets bio, filmälskarna som började köpa in film och bygga upp egna biografer för att visa vad de vill, fyller 50 år! För att fira visar vi tillsammans favoriter från åren som gått, några på 35mm-film. Det blir en födelsedagskavalkad utan dess like med stjärnor som bland annat Gummi-Tarzan, Torkel och Pingu. 

Tårtkalas! Pyssel? Och igloo?! Ja, vad vore ett födelsedagskalas utan tårta? Och kanske byggs det även upp en igloo på Panora. Den som kommer får se. 

Förskolebarnens Filmfestival 

Söndagen 12/3 visas förskolebarns filmer i foajén på Panora. Samtliga filmer är gjorda av förskolebarn på ett antal förskolor i Malmö. Kom och låt er överraskas, inspireras, glädjas och kanske till och med hänföras. Filmerna rullar nonstop från 10:00 till 16:00. 

Filmprogram