I mars har Sergey Vasiliev​s långfilmsdebut världspremiär. Efter flera års arbete är PewPewPew redo att möta sin publik som den gör för första gången på BUFF Malmö Filmfestival.

Den 25/3, under årets upplaga av BUFF , får PewPewPew världspremiär på bio. Filmen utspelar sig i Malmö och handlar om en grupp ungdomar som är besatta av att bli kända efter att de blivit smittade av ett virus.

En film för Malmös unga publik

– PewPewPew har tagit oss på en safari genom Malmös kända och okända smultronställen. Därför är vi så glada och stolta att den ska visas på BUFF Malmö Filmfestival. Dels eftersom stan är så centralt för filmen men även för att den först kommer visas för en Malmöpublik”  säger Sergey Vasiliev som regisserat filmen.

Den 25 mars klockan 19.00 på biograf Spegeln öppnas dörrarna för världspremiären och kommer visas för festivalens besökare. Många av dem kommer säkerligen känna igen både delar av stan och skildringen av att vara ung.

– Precis som filmen varit vårt försök att fånga tillståndet av att vara ung, så har själva inspelningen blivit ett sätt att fånga delar av staden. Det har varit många ögonblick då vi kunnat titta på varandra och säga ”detta är så Malmö”, säger han.

Välkomna till premiären

För att ta del av kvällen är det enda du behöver göra att skaffa dig ett festivalpass för 30 kr och en biljett för 60 kr. Det går även att skaffa ett guldpass för 250 kr som ger dig fritt inträde till hela festivalen 23-29 mars!