[spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Bara en dryg vecka innan planerad festival i mars tvingades vi ställa in hela festivalen på grund av den eskalerande Covid 19-pandemin. Nu kan vi glatt meddela att en nedbantad version av BUFF 2020 genomförs på biograf Panora den 27-30 september.

Vår målsättning har hela tiden varit att återkomma med festivalen så fort ett tryggt och givande alternativ var möjligt. Med öppnade biografer, stor anpassning, visningar för max 50 personer och nära dialog med Malmö stad och biograf Panora är vi tillbaka med film i världsklass.  

Två invigningsfilmer, invigningsstream, digital prisutdelning, digital skolbio och det som annars inte når våra biografer

Festivalen inleds söndagen den 27e med två invigningsfilmer, H is for Happiness och The Orphanage (Barnhemmet), på biograf Panora. Parallellt med den fysiska visningen kommer filmerna göras tillgängliga för streaming tillsammans med Q&A med John Sheedy och Shahrbanoo Sadat, filmernas regissörer.

Till vår septemberversion av BUFF har vi programsatt en mängd fantastiska filmer som ännu inte blivit visats för publiken i Malmö. Bland dessa finns våra tävlingsfilmer som har möjlighet att kamma hem fina prispengar.

Invigningen följs av tre dagar med ett urval filmer från årets festivalprogram, där fokus ligger på våra tävlingsfilmer och de långfilmer som inte finns tillgängliga på andra sätt. Utöver biografvisningar erbjuds skolorna i Malmö 7500 st platser på digitala visningar av 48 st titlar – 4 långfilmer och 44 kortfilmer.  

Festivalen avslutas festligt med en digital prisutdelning den 30/9, live från Studio i Malmö och med filmgäster på länk från hela världen.   

Vi har saknat biosalongen och är glada att kunna välkomna er tillbaka till en ny version av BUFF 2020!  

Se fullständigt program här!

[/spb_text_block]