Nu har vi fullt hus på BUFF. Två nya medarbetare har anslutit i januari: Miranda Söderström Moeschlin och Christina Tsiobanelis.

Miranda är vår gästkoordinator. Hon börjar nu förbereda för att alla våra tillresta, eminenta gäster från världens alla hörn ska få en riktigt bra festivalupplevelse på BUFF i Malmö mars. Miranda har gått filmlinjen på Fridhems folkhögskola. Tidigare har hon bland annat jobbat på Filmstadens Kultur i Stockholm.

– Det var på Filmstadens Kultur jag fick kontakt med BUFF första gången, vi hade ett samarbete och jag hörde bara gott om BUFF. När jag flyttade till Malmö hörde jag av mig och sökte jobb, och nu är jag här!

Christina Tsiobanelis kommer att ta över Buffilusk – vår streamingtjänst för barn på sjukhus – när projektledare Lina Linde går på föräldraledighet i februari. Christina är mångsysslare inom film; hon är en av regissörerna bakom filmen Silvana – väck mig när ni vaknat (2017) som i dagarna nominerades till en Guldbagge för bästa dokumentär.

– Orsaken att jag jobbar med film idag är att jag fick se film i skolan; det kunde ge perspektiv och tankar som inte riktigt gick att ”prata sig till”, säger Christina som också jobbat kreativt med barn, bland annat som slöjdlärare.