Imorgon från kl 15.00 på Spegeln hålls flera seminarier på temat filmpedagogik. På seminariet kl 16:15 kommer Ulrika Roland för att diskutera grooming. Hon är advokat och expert på ämnet då hon bland annat varit åklagare för bland annat Alexandramålet.

Onsdagens seminarium behandlar bland annat ämnet grooming, vilket betyder att en vuxen tar kontakt med barn i ett sexuellt syfte via nätet. Ulrika Rogland är känd för sitt engagemang i frågor som rör sexualbrott mot barn och har tidigare utgivit en bok om grooming. I samarbete med Aktiv Skola kommer hon nu till BUFF för att hålla i programpunkten Aktiv Skola: Grooming under den filmpedagogiska eftermiddagen.

Stiftelsen Aktiv Skola jobbar med att ta fram utbildningsmaterial till Sveriges grundskolor utifrån ämnen som ligger till grund för elevernas möjligheter till en positiv utveckling. Under 2018 kommer Aktiv Skola att fokusera extra mycket på grooming, ett problem de ser fortsätta öka.

– Ungdomar blundar för riskerna och många föräldrar vet inte hur de ska göra för att få bättre koll på vad deras barn gör på nätet, seger Josefin Varg, kanslichef på Aktiv Skola.

Mer och mer tid tillbringas online, och som vuxen är det viktigt att prata med barnen om hur deras vardag på nätet ser ut. Filmen Jag tror jag är lite kär i dig är startskottet och Aktiv Skola kommer även att släppa en handbok i ämnet.

Aktiv Skola samarbetar med en av Sveriges främsta experter inom grooming, Ulrika Rogland, som under hösten 2018 kommer att påbörja en kostnadsfri föreläsningsturné för skolpersonal runt om i Sverige för att föreläsa om grooming.