– Hela Sverige ska höras och porträtteras annars är det fel i systemet, säger bioaktuella regissören Victor Lindgren som är en del av Bautafilm, till Sydsvenskan. Filmkollektivet bestående av Victor Lindgren, Therese Högberg, Oskar Njajta Östergren och Fredrik Oskarsson tilldelas nu Sydsvenskan och BUFF:s pris för filmer som ”Sameblod” och ”Till drömmarnas land”.

Sydsvenskan och BUFF:s pris går till en eller flera personer som gjort en insats för att stärka barn- och ungdomsfilmens roll.

Motivering

”Sydsvenskan och BUFF:s pris 2019 går till Bautafilm för deras högkvalitativa produktion av film för en ung publik. Sedan starten 2011 har unga filmtittare kunnat ta del av enastående kortfilm, dokumentärfilm och långfilm från Västerbottens viktigaste produktionsbolag. Variationen av uttryck och teman är imponerande stort men viljan att beröra och engagera är alltid densamma. Bolagets första helt egenproducerade långa spelfilm ”Till drömmarnas land” (2019), skildrar samtidens mest brinnande frågor och får oss att drömma om både en bättre värld och att fler filmskapare tog sin unga publik på samma allvar som Bautafilm.”

Påverkar priset på något sätt vad ni ska göra framöver?

Frågan ställdes av Sydsvenskans reporter Ann Lingebrand och Victor Lindgren svarar – Jag tror att vi kommer vara lite stärkta, man får sig en boost. Och så tror jag att vi har en fest tillsammans och pratar om varför folk tycker vi är duktiga. Annars fortsätter vi bara det vi gör. Vi kommer att göra fler ungdomsprojekt framöver. Det känns kul.

Till drömmarnas land på BUFF

Victor Lindgrens långfilmsdebut ”Till drömmarnas land” kommer visas på BUFF 2019. Året dessförinnan var den en del av den årligt återkommande programpunkten Work in Progress, där fyra kommande filmer presenteras.

Nu finns filmen uppe på bio och den kommer visas på årets festival. Victor Lindgren kommer finnas på plats för samtal efter visningarna. Läs mer om filmen och boka biljetter här!