Varje måndag hela sommarlovet visar BUFF film i Folkets park. Vi håller till i före detta Folkets bar/Debasers lokal med ingång från parken. Barnfilm kl 13 och ungdomsfilm kl 18. Visningarna är gratis. Välkomna!

19 juni
13.00 Familjefilm: SIV SOVER VILSE
Sverige 2016. Regi: Catti Edfeldt, Lena Hanno Clyne. 76 min. Svenskt tal.
Siv ska sova över hos sin nya bästa vän Cerisia. Allt känns annorlunda hemma hos kompisen som nu även börjar visa sidor av sig själv som Siv aldrig sett innan. Men det är inte förrän de ska sova och Siv vill ringa hem som problemen börjar. Siv känner sig alldeles vilse i den stora lägenheten tills hos trä ar på två grälande grävlingar som hjälper henne genom natten. Filmen är baserad på Pija Lindenbaums bok med samma namn.

18.00 Ungdomsfilm: DEN UNGE ZLATAN
Sverige 2016. Regi: Fredrik Gertten, Magnus Gertten. 95 min. Svenskt tal.
Berättelsen om Zlatan Ibrahimovic innan han blev ”Ibra” med en hel värld.
En kaxig supertalang från Rosengård: lika karismatisk som briljant men med en vrede inom sig ständigt på gränsen att explodera ute på planen. Det är också historien om en ung pojke under konstant press från sin omgivning, som helt ensam lämnade Sverige för slå sig in i fotbollens finrum. En stenhård kamp både på och utanför planen.

26 juni
13.00 Familjefilm: KRAKEL SPEKTAKEL
Sverige 2014. Regi: Elisabet Gustafsson. 75 min. Svenskt tal.
Lennart Hellsings lekfulla barnböcker innehåller ett myller av fantasifulla karaktärer och händelser, ofta både dråpliga och allvarliga. Filmen Krakel Spektakel iscensätter Hellsings värld och tar publiken med på ett spännande äventyr fyllt av sång och överraskningar. En mysig hyllning till fantasin för alla åldrar!

18.00 Ungdomsfilm: HUNT FOR THE WILDERPEOPLE
Nya Zeeland 2016. Regi: Taika Waititi. 101 min. Engelskt tal, svensk text.
Ingen vill ha föräldralösa Ricky Baker. När han får flytta hem till sin moster mitt ute i vildmarken blir han för första gången uppskattad för den han är. När mostern hastigt går bort blir Ricky ensam med hennes man Hec, som är något av en enstöring och där kan han ju inte stanna, tycker myndigheterna. Men då fejkar Ricky sin egen död och ger sig ut på rymmen. Det dröjer inte många timmar innan Hec letar efter honom. Men det gör också den hårdkokta polisen Paula och resten av Nya Zeelands befolkning.

3 juli
13.00 Familjefilm: LIVET ENLIGT NINO
Nederländerna 2014. Regi: Simone Van Dusseldorp. 80 min. Holländskt tal, svensk text.
När åttaårige Ninos mamma plötsligt dör rasar vardagen samman för hans familj. Pappan är oförmögen att ta hand om sina barn och Nino och hans storebror får klara sig själva, vilket innebär att de gör lite som de vill. Nino har en kanin som han pratar med. När det talas om fosterhem och installeras övervakningskameror i hemmet tar sig pappan samman. En ovanlig blandning av dråpliga situationer och djupaste allvar.

18.00 Ungdomsfilm: GIRLHOOD
Frankrike 2014. Regi: Céline Sciamma. 112 min. Franskt tal, svensk text.
Tonårstjejen Marieme bor i en parisisk förort, och tyngd av ansvaret för sina småsyskon, sin mamma och sin dominerande storebror gör hon uppror genom att söka sig till ett tjejgäng som frigör henne från de gamla bojorna. Snart upptäcker Marieme dock att hon fastnat i nya, och farligare vägval. En film om vikten av inre styrka när de sociala skyddsnäten fallerar, om att våga stå för vem en är.

10 juli
13.00 Familjefilm: GATTU
Indien 2012. Regi: Rajan Khosa. 80 min. Tal på hindi, svensk text.
Drömmar är inte omöjliga när viljan är stark! Nioårige Gattu tycker det är roligare att flyga drake än att jobba på farbroderns soptipp. Han är besatt av utmaningen att besegra en svart mystisk drake kallad ”Kali”. För att lyckas måste Gattu ta sig upp på skolans tak som är det högsta i byn. Enda sättet är att låtsas att han går i skolan, men det är inte problemfritt då Gattu varken kan läsa eller skriva.

18.00 Ungdomsfilm: IDOL
Palestina 2015. Regi: Hany Abu-Assad. 100 min. Arabiskt tal, svensk text.
Den sanna historien om sångtalangen Mohammed som växer upp i Gaza och drömmer om att bli artist. Som barn uppträder han på bröllop och drömmer om att en dag få sjunga i operahuset i Kairo. När han blir äldre bestämmer han sig för att satsa allt. Med falskt visum tar han sig hela vägen till Kairo där han utan giltig anmälan nästlar sig in i uttagningen till Arab Idol och ger det hårt prövade palestinska folket något att glädjas åt.

17 juli
13.00 Familjefilm: NÄR MARNIE VAR DÄR
Japan 2016. Regi: Hiromasa Yonebayashi. 103 min. Svenskt tal.
Anna ska tillbringa sommaren i Hokkaido. Tanken är att den fuktiga luften ska lindra hennes astma. Hon fördriver tiden med att dagdrömma, övertygad om att hon står utanför den osynliga cirkeln som de flesta människor tillhör. Då träffar hon Marnie, en flicka som inte dömer utan låter henne vara precis som hon är. De två blir snabbt vänner, men det är något med Marnie som är annorlunda. Något som får Anna att börja undra vem hennes nyfunne vän egentligen är.

18.00 Ungdomsfilm: FRÖKEN OMÖJLIG
Frankrike 2016. Regi: Emilie Deleauze. 90 min. Franskt tal, svensk text.
Det är inte enkelt att vara 13 år tycker Aurore. Skolan är tråkig och hemma är det ännu tråkigare. Aurore är trött på sin familj. Men den som Aurore verkligen inte kan stå ut med längre är sig själv. Det enda hon gillar är att sjunga i sitt rockband. Det finns bara ett problem: hon vägrar att sjunga inför andra. En komedi som skildrar tonårsångest med humor och varsamhet.

24 juli
13.00 Familjefilm: FLYTTFÅGLAR
Belgien, Frankrike 2015. Regi: Olivier Ringer. 84 min. Franskt tal, svensk text.
Att fylla år den 29:e februari är inte alltid så kul tycker Cathy, speciellt inte när hon får ett fågelägg av sin pappa. När ägget kläcks och en ankunge klättrar ut får han först syn på Cathys vän Margaux. Ankungen tror nu att Margaux är hans mamma och följer således bara efter henne. Margaux’ föräldrar låter henne inte behålla ankan. Hon har en muskelsjukdom och sitter i rullstol och ska snart in på sjukhus för behandling. Cathy och Margaux rymmer iväg för att rädda ankan.

18.00 Ungdomsfilm: GOLA INTE + samtal
Sverige 2016. Regi: Sebastian Lagerkvist. 36 min. Svenskt tal.
En lärare på en skola i en Stockholmsförort får reda på att några elever misshandlat en kille på en fest. Han är själv från orten och vill inte ange sina elever, istället väljer han att försöka lösa situationen på egen hand. Detta visar sig vara lättare sagt än gjort.

31 juli
13.00 Familjefilm: ZARAFA
Frankrike. Belgien 2012. Regi: Rémi Bezançon. Jean-Christophe Lie. 75 min. Svenskt tal.
En äldre man berättar för barnen i byn om Makis livslånga vänskap med giraffen Zarafa, som han träffade på redan när han var liten. Äventyret börjar när Maki måste fly undan slavägare och sedan bestämmer sig för att försöka rädda Zarafa från att skickas iväg till presidenten i Frankrike. Zarafa är inspirerad av den verkliga händelsen då en giraffunge på 1800-talet fraktades som kunglig present från Sudan till Frankrike. Filmen är en spännande och gripande berättelse om vänskap, frihet och mod.

18.00 Ungdomsfilm: HÖRDUR
Tyskland 2015. Regi: Ekrem Ergün. 83 min. Tyskt tal, svensk text.
Aylin har det tufft i skolan och hemma. Efter att hon gett igen mot sina värsta mobbare döms hon till samhällstjänst i ett stall på landet. Där finns en svart häst med det isländska namnet Hördur som betyder hård. Aylin ställs inför ännu en utmaning när pappan vill flytta tillbaka till Turkiet. Bekymrad över både problem hemma och i skolan kommer Aylin till insikt på gården. Kan livet på gården hjälpa henne att hitta sin plats i livet?

7 augusti
13.00 Familjefilm: TSATSIKI, FARSAN OCH OLIVKRIGET
Sverige 2015, Regi: Lisa James Larsson. 95 min. Svenskt tal.
Tsatsiki längtar till sommarlovet då han ska åka till Grekland för att bo hos sin pappa Yanis. När Tsatsiki anländer till byn är det dock inte riktigt som han mindes det. Det är kris i Grekland och i hans älskade by. När pappa berättar de dåliga nyheterna att han är tvungen att sälja både hotellet och olivlunden så blir Tsatsiki upprörd. Men Tsatsikis mamma har lärt honom att aldrig ge upp, han inser att det är upp till honom att rädda hotellet. Tillsammans med den vilda äventyrerska Alva, en orädd tolvårig flicka full av skratt och upptäckarglädje, startar de ett räddningsuppdrag som förvandlar Tsatsikis sommarlov till en resa fylld av äventyr, vänskap och kärlek.

18.00 Ungdomsfilm: DET BORDE FINNAS REGLER
Sverige 2015. Regi: Linda-Maria Birbeck. 89 min. Svenskt tal.
Mia och Mirjam är fjorton år och bor i en aptrist håla. De är inte särskilt vuxna men övar på att bli det. Mirjam träffar en äldre man och Mia och deras gemensamma kompis Karl jobbar på att få henne på andra tankar. Mia har en pappa som dricker lite för mycket. Omvälvande känslor, stark vänskap och tonårens mysterier skildras på ett sätt som tar svensk ungdomsfilm till nya höjder.