Programmet börjar ta form och vi kan inte riktigt hålla oss.. Därför ger vi er en liten julklapp och släpper fyra filmer till BUFF 2019!

Wildwitch 

Regi: Kaspar Munk

Orginaltitel: Vildheks

Land: Danmark

Livet vänder tvärt för Clara dagen hon blir förföljd av en katt. Hon är 12 år och har nu fått veta att hon är en häxa med ett speciellt band till naturen. Hon flyttar ut till sin moster i en vildvuxen värld där hon får lära sig allt om sin kraft och om ondskan som lurar ute i skogen. Kliv in i en trolsk värld och följ med Clara i hennes kamp mot mörka krafter och om att finna sin inre styrka.

Filmen är baserad på Lene Kaaberbøls älskade fantasyromaner.

Hendi & Hormoz

Regi: Abbad Amini

Orignaltitel: Hendi va Hormoz

Land: Iran

Hendi är 13 år och bortgift till den tre år äldre pojken Hormoz. De känner knappt varandra och livet som man och hustru handlar främst om att utforska och lära känna den andre. Men det är inte lätt, hon måste sluta skolan och han tvingas in på en farlig väg eftersom han har svårt att hitta jobb. En känsloladdad film som behandlar sociala orättvisor som kommer lämna få oberörda.

Filmen utspelar sig på ön Hormuz som skapar en vacker kontrast med sin ovanliga röda strand mot de blå havet.

That’s Life

Regi: Francesca Mazzoleni

Orginaltitel: Succede

Land: Italien

Margherita är en fjortonåring bosatt i Milano som delar allt med sina vänner. De diskuterar kläder, musik, skola och första kyssen. En vacker film om att växa upp och att nuet är det enda viktiga. Där varje händelse är extremt viktigt och där känslor ibland blir lite för starka. I tonårslivet finns det inte plats för annat än vänskap och kärlek.

Land of Glass

Regi: Jeppe Vig Find, Marie Dalsgaard Rønn

Orginaltitel: Landet af glas

Land:Danmark

När trettonåriga Jas är ensam hemma hittar han en gammal dam tillsammans en tjej gömda i ladugården. De ser annorlunda ut med tovigt hår och märkliga kläder. Dessutom säger de att de kommer från skogen. Snart går det upp för honom att det inte rör sig om mänskliga varelser utan älver som flyr undan oönskade krafter. Nu måste Jas hjälpa sina nyfunna vänner.

God jul från BUFF-teamet!