Foto: Filip Hammarström/SVT

Serien Dröm, regisserad av Amir Chamdin, har premiär hösten 2019 på barnkanalen. Redan i mars går det att få ett smakprov då de första fyra avnitten förhandsvisas på BUFF 2019. ”Det kommer bli en serie som kryper under skinnet, klumpar sig i magen och samtidigt värmer hjärtat”. 

Dröm handlar om Thea, som en dag upptäcker att hon och tre av hennes nya klasskamrater delade samma underliga dröm kvällen innan. De inser snart att de faktiskt drömmer om deras egna framtid som vuxna. När gruppen förstår att en hemsk olycka håller på att inträffa, bestämmer de sig för att arbeta tillsammans för att stoppa den, men genom att göra så kommer de att förändra sin egna framtid.

Träffa huvudrollsinnehavaren och upphovspersonen

Vi visar de fyra första avsnitten och efteråt får du träffa och ställa frågor till seriens huvudrollsinnehavare Ylvali Rurling samt seriens upphovsperson Filip Hammarström från produktionsbolaget Palladium Fiction, som tidigare bland annat producerat tv-serien Jordskott.

– Vi letade efter ett riktigt spännande innehåll för lite äldre barn men som ännu inte är tonåringar. Det har varit viktigt för oss att serien har utvecklats och testats i nära samarbete med barn i den tänkta målgruppen för att landa helt rätt i relevans och tonträff. Det kommer bli en serie som kryper under skinnet, klumpar sig i magen och samtidigt värmer hjärtat, säger Johanna Gårdare, programchef för Barnkanalen, till Spoiler Alert.

Eventet är kostnadsfritt men platserna är begränsade så en anmälan krävs här. Först till kvarn!