Tiden går fortare än man tror och snart står nästa festival runt hörnet, redo med ett fullspäckat program. Festivalens innehåll förblir hemligt en liten stund till men nu släpper vi upplägget för festivalveckan. I år kommer det vara lite annorlunda och festivalen kommer starta på helgen för att sedan fortsätta veckan därpå. Datumen för BUFF 2019 är lördagen den 23 mars till fredagen den 29 mars. 

Invigning

Årets invigning kommer ske lördagen den 23 mars. Den sker under dagtid på Royal och kommer som vanligt bestå av film och festligheter.

Familjehelg

Tidigare har vi arrangerat en familjelördag, som är en filmfest för hela familjen under en dag på biograf Panora. Då finns en mängd film till förfogande tillsammans med workshops och spännande aktiviteter. Inför BUFF 2019 har nu lördagen utökats till en helg som startar hela festivalen. Familjehelgen pågår den 23 och 24 mars.

Dövfilmfestival

För tredje gången samarbetar BUFF med Dövfilmfestival Skåne som bjuder på en festival i festivalen. Här erbjuds film där teckenspråket är det huvudsakliga kommunikationsmedlet som möjliggör möten mellan döva och hörande barn och ungdomar. Dövfilmfestivalen kommer arrangeras lördagen den 23 mars.

Filmvisningar

Den största punkten i programmet är filmvisningarna som sker under veckan på dagtid då den stora publiken både består av skolor och bransch men även för alla som vill se bra film. Dessa filmvisningar kommer sträcka sig från måndagen den 25 till fredagen den 29 mars.

Kvällshäng

Under kvällarna från måndagen den 25 till torsdagen den 28 mars, kommer BUFF hålla till på biograf Spegeln där kvalitetsfilmer för ungdomar och vuxna visas. Eftersom det är festival kommer självklart kvällarna bestå av ett flertal evenemang och händelser med olika teman som gör filmvisningarna till upplevelser utöver det vanliga. Biografen kommer fungera som den självklara platsen för den nyfikna och sociala filmälskaren och kanske dyker det upp en och annan överraskning.

Tema filmkunnighet

Måndagen den 25 mars kommer bestå av seminarier om medie- och informationskunnighet, upphovsrätt och filmpedagogik. Tisdagen den 26 mars är vigd åt den återkommande Film i skolan-dagen som är en inspirationsdag för alla som arbetar eller vill arbeta med film i skolan.

BUFF branschdagar

Under onsdagen och torsdagen den 27-28 mars kommer seminarier hållas som är riktad mot filmbranschen. Bland annat kommer Work in Progress infalla på onsdagen under branschdagarna, där seminariedeltagarna får smakprov på kommande filmer och chansen att ställa frågor till filmskaparna.

Prisutdelning

I år kommer prisutdelningen äga rum på en torsdag istället för en fredag. Kvällen kommer ha liknande upplägg med middag och prisgala i Rådhuset på Stortorget för inbjudna gäster.

Programsläppet sker i början av februari. Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för att inte missa något!

Några från BUFF 2018

spegeln
Kvällshäng på Spegeln
Panora
Familjelördagen när Sommarskuggan var på besök
Los bando
Tage Johansen Hogness, Tiril Marie Høistad Berger, Jakob Dyrud & Christian Lo. Skådespelarna och regissören till invigningsfilmen Los Bando.
bio
Invigningen
Spegeln
Kvällshäng på Spegeln
work in progress
Work in Progress
Prisutdelning
Prisutdelning