Det är andra året i rad som BUFF kan titulera sig som filmdistributörer och har nu tre nya filmer tillgängliga för vita duken. Samtliga visades på BUFF 2018 och gjorde stor succé.

Vissa filmer är så bra att vi vill att alla ska få se dem. Helst på bio då såklart. Detta gäller alla filmer som vi visar på BUFF men tyvärr når bara ett fåtal av filmerna till svenska biografer. Nu gör vi ändring på detta och kan med glädje meddela att vi har tre nya filmer i distribution: Det synliga och osynliga, Spider Thieves och Balladen från Tibet

Det synliga och osynliga – Biopremiär 23 november

Filmen handlar om fantasins magiska tillflyktsort när tragedin slår till och livet hamnar i obalans. Tvillingparet Tantri och Tantra bor i en liten by vid ett berg i Indonesien gör allt tillsammans. En dag blir Tantra allvarligt sjuk och Tantri drömmer sig bort på nätterna till ett ställe där hennes bror är frisk och de kan leka tillsammans igen.

Trailer

Spider Thieves – Biopremiär 25 januari

I en kåkstad i Santiago lever tre tjejer under fattiga förhållanden. De drömmer om coola och trendiga saker som de ser på tv och i stadens köpcentrum. När de börjar bryta sig in i lägenheter genom att klättra på husfasader blir de snart kända som ”spindel- tjuvarna”. Ungdomsthriller, inspirerad av verkliga händelser, som på ett drabbande sätt skildrar frågor om social utsatthet, drömmar och klass.

Filmen är baserad på en sann historia och vann Unga filmjuryns pris för bästa ungdomsfilm med motiveringen:

”Filmen var oerhört inspirerande då den innehöll väldigt viktiga aspekter kring livet. Vi såg hur den reflekterar svårigheter för ungdomar i resten av världen. Denna film fick verkligen oss i juryn att tappa hakan. Vi insåg verkligen hur lyckligt lottade vi är och det var så många känslor som väcktes inombords under filmens gång.

Temat i Buff detta året var som sagt förebilder och denna film passade verkligen in i temat. Vi tänkte mycket på hur tacksamma vi borde vara för både familj och vänner. För förebilderna vi har i livet. Utan dem så skulle vi inte vara samma person idag och inte ha samma trygghet, förutsättningar och möjligheter i livet.  Trots att vi och en mängd andra människor ute i världen lever ett bra liv så uppskattar vi inte alltid vad vi har och vi tar definitivt inte hänsyn till våran lycka.”

Trailer

Balladen från Tibet – Biopremiär 8 februari

Alla har drömmar de önskar någon gång ska slå in. Thupten är tio år och går i en skola för blinda barn i Tibet. Han kan se med ett öga till skillnad från sina kompisar som är helt blinda. Kompisarna vill att Thupten ska hjälpa dem att ta sig hela vägen till Shanghai så att de kan delta i kinesiska tv-programmet ”Talang”. Det blir en strapatsartad resa som de sent kommer att glömma.

Trailer

Bokning av våra filmer görs via följande formulär: Bokning

För att se samtliga filmer i distribution se här

Frågor om bokning till din biograf eller skola, press, målgrupp mm – mans@buff.se