Måndag 23/3 bjuder BUFF och Malmö Pride in till en eftermiddag och kväll av viktig film, musik, häng och pizza. Vi ses!

14.30 Cocoon
Nora är 14 år och bor i Kreuzberg, Berlin, med sin syster och mamma som sällan visar intresse för sina döttrar. Det är en rekordvarm sommar och Nora hänger med sin mer rebelliska syster och hennes kompisar. När Nora bryter armen och inte kan följa med på klassresan tillbringar hon några veckor i sin systers klass. I klassen går även Romy, en tjej som Nora förälskar sig i. En film om kärlek, hjärtesorg och att hitta sig själv.

16.30 Goldie
18-åriga Goldie (Slick Woods) är på rymmen med sina yngre syskon. Deras mamma har hamnat i fängelse och socialen vill ta hand om syskonen. Men Goldie har en större plan: hon ska bli känd. Hennes stora chans är en musikvideo hon ska vara med i. En film om familjeband, stora drömmar och att bli någon i New York.

18.00 Pizza + DJ i foajen. Ta en paus från filmen och låt dig bli bjuden på pizza. Det är du värd.

19.00 Alltid Amber
17-åriga Amber delar en stark gemenskap med sin bästa vän Sebastian, långt borta från det heteronormativa samhällets dömande blickar. Tillsammans är de oslagbara. Men när Amber blir förälskad i Charlie uppstår en förtroendekris. Nu står allt de har byggt upp tillsammans på spel. En unik dokumentär som ger en förtrolig inblick i en ny generation.

20.45 Bulbul can sing
Bulbul är 15 år och lever ett fridfullt liv på den indiska landsbygden. Hon upplever den lustfyllda första förälskelsen men blir snabbt varse att det finns obehagliga krafter som uppfattar hennes kärleksintresse som djupt omoraliskt. I en handvändning förändras allt. En gripande uppväxtskildring som skildrar livets varma glädjestunder och djupaste mörker.

21.00 Lola
Lola kommer för sent till sin mammas begravning och allt är pappans fel. Han vill inte ha med Lola att göra efter hennes könskorrigering. Konflikten dem emellan trappas upp när de inte kommer överens om var de ska sprida mammas aska. Bra gestaltad och viktig historia där vi för en gångs skull får se en ung transperson i huvudrollen.

Tips! Vill du fördjupa dig i filmsamtal med Malin Buska och Amy Deasismont? I POV talks #6 samtalar de med Jon Asp om en skådespelares utmaningar och upplevelser i det nya film- och tv-landskapet. De båda skådespelarna visar även favoritklipp ur egna och andras verk.

POV-Talks – 17.30 – Panora 2
https://www.facebook.com/events/143360533530059/