Igår kickades filmgrupperna igång och programmet för BUFF 2019 tar så smått sin början. Nu följer en hel höst med filmtittande för att sätta bästa möjliga filmrepertoar.

Igår ägde vår kick-off rum för de som i år sitter i filmgrupperna och som gemensamt kommer välja ut vilka filmer som ska visas på BUFF 2019.  Hur en filmfestival blir till kan se ut på många olika vis och är kanske ingen självklarhet.

Hur gör BUFF då?

Varje år sätts två filmgrupper ihop, en lång- och en kortfilmsgrupp. Dessa består av människor i olika åldrar som på något vis har en koppling till BUFF eller som helt enkelt är filmfantaster och som delar vår glädje med att visa bra barn- och ungdomsfilm.

Från och med nu och under hela hösten kommer filmgrupperna se samtliga filmer som anmäls till BUFF. Långfilmsgruppen ser alla långfilmer och kortfilmsgruppen ser kortfilmerna. Därefter träffas de några gånger under hösten för att diskutera filmerna och för att demokratiskt rösta fram den bästa tänkbara repertoaren.

Nu börjar vi ladda upp för BUFF 2019!

P.s. Vi hade så trevligt igår att vi glömde ta en bild.. Så det blev en fin publikbild från BUFF 2018 istället! (Foto av Ola Krondahl)