Alla hjärtans dag är här och vi vill nu passa på att tipsa er om några kärleksfulla BUFF-filmer som på sina olika vis tacklar temat kärlek. Nedan kan ni läsa om några av filmerna som kommer visas under årets festival.

How to Talk to Girls at Parties

En ny film av John Cameron Mitchell som regisserat Hedwig and the Angry Inch, Rabbit Hole och Shortbus. Filmen är baserad på en novell av Neil Gaiman där vi får följa några sökande tonårspunkare i slutet på 70-talet. En skruvad historia om den första kärleken och den universellt mystifierande frågan: Hur pratar man egentligen med tjejer på fester? Dessutom: Nicole Kidman som punkdrottning och Elle Fanning som rymdvarelse. Läs mer här.

Lauri Mäntyvaaras tjocka ögonfransar

Äkta kärlek är inte till salu! Polarna Satu och Heidi har som hobby att protestera mot kommersialismen inom bröllopsindustrin genom att crasha flotta bröllop i den finska skärgården. Men när Heidi blir tokförälskad i talangfulle hockeykillen Lauri Mäntyvaara – i hennes ögon söt som en kattunge – uppstår sprickor i vänskapen. Underhållande ungdomsfilm fylld av humor och igenkänning. Läs mer här.

Mountain Miracle – An Unexpected Friendship

13-åriga Amelie hatar att vara sjuk. Efter en livshotande astma-attack skickas hon till en klinik i bergen. Hon känner sig snabbt uttråkad, men så träffar hon Bart som berättar om en gammal tradition som sägs ha läkande kraft. Amelie ger sig ut på en farlig vandring för att ta reda på om det är sant. Ska hon äntligen bli frisk? Gripande om vänskap, kärlek, uppväxt och inre styrka. Läs mer här.

Ciao Bella

Svenskiranske Mustafa åker till Gothia Cup i Göteborg i hopp om att bli av med oskulden. Av misstag tas han för italienare och i den nya rollen vågar han närma sig tjejerna. Särskilt den han helst av allt vill vara med, Linnea. Men varför vill tjejerna ha en farlig förförare från Italien och inte en genomtrevlig iransk kille från Lerum? Ciao Bella handlar om förväntningar, krav och sökande efter identitet i en kärlekshistoria med påtaglig känsla av här och nu. Filmen ingår i klassikerserien, speciellt utvald av Svenska Filminstitutet. Läs mer här.

BILJETTER

Biljetter kan köpas på nätet via länk i filmprogrammet på BUFFs hemsida eller över disk hos Kulturcentralen i Malmö.

FESTIVALPASS

Är obligatoriskt för alla festivalbesökare och kan hämtas ut på biograferna innan filmvisningen eller seminariet. Festivalpasset är ett tygarmband.

Köp BUFF:s Festivalpass här.

FESTIVALPASS GULD

Ger fritt inträde till alla filmvisningar i mån av plats (först till kvarn). Festivalpass är inkluderat. Guldpasset är et tygarmband i guldfärg.

Köp BUFF:s Festivalpass Guld här.