Från filmen Slut in a Good Way

Ganska ofta skildras sex i ungdomsfilm som något ångestfyllt och problematiskt. Otaliga ungdomsfilmer visar upp sexuella övergrepp och våldtäkter. Finns det risker med att unga allt som oftast matas med negativa bilder av sex? Sexualupplysaren Pelle Ullholm diskuterar detta med filmskaparen Fanni Metelius och Malena Janson.

Malena Janson är filmvetare och universitetslektor på Centrum för barnkulturforskning vid Stockholms universitet. Ett av hennes forskningsområden är sexualitet i barnkulturen.

Fanni Metelius långfilmsdebuterade 2018 med uppmärksammade Hjärtat, där hon regisserade sig själv i huvudrollen som Mika, som upplever den första riktiga kärleken. På BUFF har vi visat hennes kortfilm Banga inte och många känner igen henne från Ruben Östlunds Turist, en roll för vilken hon blev guldbaggenominerad.

Pelle Ullholm är sakkunnig på RFSU, en organisation som sedan 1933 arbetat med sexualupplysning, utbildning och opinionsbildning med utgångspunkt i allas frihet att vara, välja och njuta.

Den 27 mars, 15.00-16.00 i salong 2 på Panora.

Ackreditering eller festialpass gäller som biljett, ingen föranmälan krävs