Animationsfest för hela familjen!

Söndagens program riktar sig till barnen och har fokus på animation och den Malmöbaserade animationsstudion Sluggerfilm! Sluggerfilm, som ligger bakom tre av söndagens filmer: Mamma Mu hittar hem, Kalles födelsedagsäventyr samt Bamse och Vulkanön. Söndagen blir en dag full av spännande filmer och roliga pyssel där du bland annat kan testa på att rita din egna Bamse-figur. 

Maskeradbio 

Kom till biografen klädd som ditt favoritdjur, eller pyssla ihop din egna mask på plats! 

Sluggerfilm 

Malmöbaserade Sluggerfilm har animerat några av de största barnfavoriterna. Bamse, Molly Monster och Mamma Mu är bara några. De är nu aktuella med tre nya filmer, varav två förhandsvisas under BUFF familjedag! 

Utställning

I en hyllning till Sluggerfilm och deras arbete, presenteras en utställning om den handritade processen bakom filmskapandet. Väggarna täcks av teckningar och färdiga bilder i färg från tre filmer; Bamse och Vulkanön, Kalles födelsedagsäventyr och Mamma Mu hittar hem. 

Ta plats

Recensera filmerna du sett vid BUFFs fotovägg! Gör din egna video, lämna en recension eller gör din egna BUFF-dans och tagga oss! #buff2022 

@buff_malmo

11:00-12:00 

Guidad visning och vernissage!

Vi serverar barnbubbel när Sluggerfilms Michael Ekblad bjuder med oss på en rundtur i utställningen och svarar på nyfikna frågor! Rundtur kl 11:10 samt 11:40. 

12:00 -14:00 & 15:10-15:30

Bamse-workshop 

Vill du lära dig specialtrick och knep? Adam Blomgren som tecknar för Bamse-serien är ett riktigt proffs. Han håller små korta workshops för barn i konsten att teckna Bamse, Skalman och Lille Skutt. Var workshop är ca 25 min, har max 10 deltagare. 

Från 5 år uppåt. Anmälan på plats.

10:00 – 16:00 

Festivalcafét 

Fryshuset Malmö tar hand om vårt festivalcafé, här hittar ni massa gott att mätta magen eller stilla suget med! 

Klassen säsong 5

14:00 – Panora 1 – fritt inträde

Träffa Klassen 

Exklusiv förhandsvisning av tre avsnitt från säsong 5. Efter visningen har du chans att ställa dina frågor till skådespelarna bakom Vera, Love, Zacke, Lykke, Emil, Olle & Dilan. Även seriens regissör Linda-Maria Birbeck är med. 

Ny skola, ny klass och nya dilemman i högstadiet. Vem hänger med vem, vilka är ihop och vilka är det som inte vågar visa sina känslor? Vågar man stå upp och vara sig själv när andra i klassen vill styra och ställa? Hur går det med vänskapen när det blir en massa drama och missförstånd?

Filmprogram

Exklusiva visningar av nya animerade långfilmer. Filmbiljett kostar 60 kr – klicka på filmen du vill se för att hitta biljetter.

10:30 Mamma Mu hittar hem – Panora 1

11:30 Poupelle of Chimney Town – Panora 2

12:00 Kalles födelsedagsäventyr – Panora 1

13:45 Bamse och Vulkanön – Panora 2