Årets mest maxade filmdag för ungdomar!

I år riktar vi strålkastarljuset mot scenen och skådespeleriet under lördagen. Vi möter skådespelare ur filmerna i salongen, i cafét träffar du castare som ständigt är på jakt efter nya talanger och på scenen lägger vi fokus på ditt uttryck. Tillsammans med vår DJ sätter vi festivalstämningen på Panora och bjuder in till en späckad första dag på festivalen.

Open mic & casting corner
DJ Mahmoud

13:30- 15:00 

Casting corner i caféet

Träffa personerna som hittar de dolda talangerna på gatan för filmer, serier och reklam. Lotta Malm (LM Casting), Stefan Gardovic (frilans) och Pernilla Olsson (Mint), är alla erfarna castare/rollbesättare som arbetat på många olika uppdrag och produktioner – bl a kvällens film Jag är Zlatan, samt Tunna Blå Linjen och Minikockarna.

Lilla scenen, kl 13.30 – Samtal med castarna

Hur går det till? Vad tittar de efter? Vad händer på audition? Om jag själv är sugen på att synas i bild – hur hittar jag rätt? Och inte minst – vad är på gång nu? Hör dem berätta och ställ dina frågor.

Efter samtalet kan du prata vidare med var och en och skriva in dig i deras talanglistor!

12:30 – 18:00 

Festivalcafé & DJ

Fryshuset Malmö tar hand om vårt festivalcafé på entréplan. Här hittar du massor av gott att mätta magen eller stilla suget med.

Caféet har fokus på hållbarhet vilket innebär att en så stor del som möjligt bakas och lagas av matsvinn, och att unga människor är med och driver cafét! 

DJ Mahmoud sätter stämningen från DJ-båset under lördagen. 

Mahmoud är en DJ från Malmö. Han startade sin musikkarriär för 5 år sedan och har spelat på Malmöfestivalen, Malmö live och i flera andra svenska städer. Gillar du hiphop, EDM och house musik är detta en DJ som vill hålla ögonen på.

Charlotta Björck
Pizza och efterhand!

15:15 – 17:15 

Express yourself på 

caféscenen

Efter filmen Comedy Queen har vi bjudit in hemliga gäster till vår open mic, och uppmanar er att visa era talanger, eller tappra försök!

Vill du testa din stand-up mot en publik, köra spoken word, beatbox, dela med dig av en gammal hemlig dagboksanteckning eller vara med och skapa en improviserad humorlåt? På caféets lilla scen har du möjlighet att testa ditt uttryck, våra inbjudna gäster hjälper dig på vägen. En show du inte vill missa. 

Här kan du även träffa Charlotta Björck musiker och komiker, där du får möjligheten att testa göra dina egna humorlåtar.

För uppdateringar i programmet, se buff.se.

Efterhäng med Friisgatan Sessions

Efter ”Jag är Zlatan” är det bara att följa med över gatan til Mazettihuset där Friisgatan Sessions bjuder på musik, snacks, pizza och sköna soffor – efterhäng helt enkelt!
Tid: 20:00-21:30
Friisgatan 15B
I samarbete med Malmö Kulturskola.

Filmprogram

Årets bästa ungdomsfilmer står på programmet. Filmbiljett kostar 60 kr – klicka på filmen du vill se för att hitta biljetter.