På torsdag börjar årets Malmö Pride som har arrangerats sedan 1995. Pridefestivalen är en folkfest där HBTQIA rörelsen gör sina röster hörda, även för de som inte kan. BUFF är med på ett hörn och kommer under fredagen visa två filmer med fri entré.

Visionen av Malmö Pride är att på ett färgsprakande sätt sprida både kunskap om HBTQIA (Homosexuella, Bisexuella, Transpersoner, Queera personer, Intersex-personer, Asexuella personer och andra som inte tillhör sexuella eller den binära könsnormen) och livsglädje till staden. Detta vill vi gärna uppmuntra och kommer visa två filmer fredagen den 19 juli.

Normbrytande film om hockey

Klockan 16.15 på Biograf Panora visas Zen in The Ice Rift av Margherita Ferri som vann Svenska kyrkans pris för bästa ungdomsfilm under BUFF 2019. 

Filmen skildrar 16-åriga Maia som hamnar lätt i bråk och mobbas av kamraterna i hockeylaget, där hon är den enda tjejen. När hon lär känna lagkaptenens flickvän utvecklas en speciell relation och till slut går det inte längre att stå emot behovet av att bryta mot de spelregler som det lilla samhället tvingat dem att rätta sig efter. En gripande och viktig film om att utforska sin könsidentitet och hitta sig själv.

Visas med italienskt språk och engelsk text. Rekommenderad från 14 år. 

Musikalisk barnfilm om vänskap och öppenhet

I Pride Park (barnlandet) i Folkets Park, visas Ugglor och Möss som utomhusbio klockan 17.00. 

Meral är nyinflyttad och hennes enda vän är husmusen Pip-Pip. När klassen ska åka på lägerskola får Pip-Pip följa med, men i skogen finns faror som hotar en liten mus och Meral måste ta hjälp av sina nyfunna vänner. En feelgoodfilm med musikalinslag om vänskap, likheter och olikheter

Visas med holländskt tal och svensk text. Rekommenderad från 7 år. 

Se hela programmet av Malmö Pride 2019 här!