Rekordår för anmälda filmer till BUFF Malmö

I höst har BUFF:s programgrupper tittat på tillsammans 600 kortfilmer och 300 långfilmer. Det är nytt rekord för antal anmälda filmer till festivalen. Nu är äntligen urvalet klart och hela programmet för festivalen 2017 kommer att släppas den 1 februari.

Men vi kan inte riktigt vänta tills dess, så här kommer ett första smakprov från filmprogrammet.

Mr Frog

Meester Kikker. Nederländerna 2016. Regi: Anna van der Heide.

Spännande barnfilm om Sita och om hennes lärare som kan förvandlas till en groda. Regissörens förra film Bram med myror i brallorna tävlade på BUFF 2013.

California

Califórnia. Brasilien 2015. Regi: Marina Person.

Året är 1984 och Brasilien står på randen till stora politiska förändringar. Gymnasieeleven Estelas stora dröm är att hälsa på sin morbror i Kalifornien.

Wolf and Sheep

Danmark, Frankrike, Sverige, Afghanistan 2016. Regi: Shahrbanoo Sadat.

Wolf and Sheep utspelar sig i en isolerad bergsby i Afghanistan. Filmen fokuserar på barnen som rör sig fritt i området och deras liv bland traditioner, tro, historier och myter från området.

Fröken Omöjlig

Jamais Contente. Frankrike 2016. Regi: Emilie Deleauze.

13-åriga Aurore har kanske ett tillsynes vanligt och tråkigt liv för vissa, men för henne är världen ibland som ett muntert psykodrama.

The World of Us

Woorideul U-ri-deul. Sydkorea 2016. Regi: Ga-Eun Yoon.

Gripande film som handlar om vänskapen mellan två 10-åriga tjejer i Korea. Filmen kastar också sken på sociala frågor som påverkar barnen där, både i och utanför klassrummet.

Not Without Us

Nicht ohne uns. Tyskland 2016. Regi: Sigrid Klausmann (Lina Luzyte, Adriane Kessissoglou, Ali Kareem, Insa Onken).

Dokumentär där vi möter barn i olika åldrar och olika delar av världen. Filmen handlar om deras väg från hemmet till skolan, och oavsett var de var de bor så funderar de alla kring miljön, framtiden och livet på vår planet.