Vår årligt återkommande ambulerande festival, BUFF i Sverige, har sedan 2015 tillgängliggjort buffiga filmupplevelser även för dem som bor utanför Skåne. Under hösten dyker BUFF Malmö Filmfestival upp på flera ställen runt om i Sverige och första stoppen blir på måndag  i Dalarna.

För att tillgängliggöra bra film för alla och inte bara för de som bor i Malmö med omnejd, inledes flera samarbeten med kommuner runt om i Sverige. Buff i Sverige, vår turnerande mini-festival, är åter igen redo att ge sig ut. Ett filmprogram som känns igen från 2018-års festival kommer åter höja spänningen, tänja på gränser och beröra ny publik på nya platser. Första stoppet på turnén kommer vara i Dalarna, närmare bestämt Mora, Orsa och Älvdalen.

Likt festivalen i Malmö kommer BUFF i Dalarna bestå av skolbio, öppna visningar och workshops. De flesta filmer är sådana som går att känna igen ur repertoaren från festivalen i Malmö. Bland annat visas Los Bando som var invigningsfilm, Spider Thieves som vann Unga filmjuryns pris för bästa ungdomsfilm samt Gordon & Paddy, skapad av Linda Hambäck som vann Sydsvenskan och BUFFs pris för hennes arbete att skapa animerad film i världsklass. Utöver det vanliga spelschemat kommer även en lokal anknytning finnas. Bland annat har elever från kulturskolan Miranda skapat sina egna filmer som kommer visas under festivalen i Mora.

Spana in hela deras program här 

Efter Dalarna kommer festivalen besöka Ystad v. 45-46 samt Örebro under november/december.