9-20 oktober är det dags för andra upplagan av BUFF Mora-Orsa-Älvdalen. Vi tog ett snack med Dalarnas festivalgeneral Britt-Marie Jansson Meyer för att pejla läget inför festivalen. 

Hej Britt-Marie! För andra året besöker BUFF Dalarna. Hur kommer det sig att du vill arrangera BUFF igen?

Jag har säkert besökt BUFF i Malmö minst 25 gånger och att se en BUFF-banderoll med texten “Ung film i världsklass” vaja över Moras gågata var mäktigt. Vi hade 2700 besökare bara i Mora under förra året och med Orsa och Älvdalens visningar så var det över 4000 besökare.

Vad kan du berätta om årets BUFF Dalarna?

I år har vi satsat ännu mera på annonsering och marknadsföring. Dessutom är det fri entré till alla visningar. Vi har fler filmer för mellanåldern och har utökat  våra visningslokaler med Moras gymnasieskolas aula. Vi har två workshops med en ung filmare vid namn Niklas Nieminen och kommer även att följa upp filmfestivalen med workshops i praktiskt filmarbete under höstlovets Kulturaktiviteter.

Vad ser du mest fram emot under festivalen?

Jag ser alltid fram emot lördagens visningar för de yngre barnen på Biograf Saga. Denna visningsdag har vi faktiskt för nionde året. Vi brukar ha över 200 besökare den dagen och åldersspannet är mellan 3 år och uppåt 75 år. För många av de små är det första gången som de ser film på bio och det är alldeles underbart att få uppleva deras förtjusning över allt spännande som händer. Barnen får rösta på bästa film efter kortfilmsprogrammen.

Hur går man tillväga om man vill se någon av filmerna?

Programblad finns att få på Kulturhuset, Turistbyrån och alla skolor samt på vår Facebooksida: BUFF Filmfestival Mora-Orsa-Älvdalen.