Den fullständiga listan för alla vinnare av BUFF 2017:s jurypriser!

Photo credit: Firas Mkarker

MALMÖ STADS PRIS FÖR BÄSTA BARNFILM

Vinnare: HUNT FOR THE WILDERPEOPLE av Taika Waititi
Motivering: Genom de mest oväntade vändningar, humor och filmisk innovation visar regissören att det trots allt finns en väg från att vara en outsider till att omfamna livet till fullo. I denna enastående film lyckas varje skådespelare, varje scen och varje replikskifte föra handlingen framåt och ständigt förundra publiken. Det är en fräck, ofta politiskt inkorrekt och samtidigt hjärtevärmande jakt på frihet.

Hedersomnämnade:
Linnea Skog för hennes roll i Little Wing.
Vi vill ge ett särskilt omnämnande till en ung skådespelerskas fantastiska gestaltning. Hon har tagit oss med på en resa i en bister verklighet med en perfekt balans mellan subtila och starka uttryck. Vi ser med stor förväntan fram emot hennes nästa framträdande på vita duken.

SVENSKA KYRKANS PRIS FÖR BÄSTA UNGDOMSFILM

Vinnare: HEARTSTONE av Guðmundur Arnar Guðmundsson
Motivering: En sinnlig relation beskrivs i ett våldsamt landskap. Ett sökande
efter identitet med sprickor som släpper in både ljus och mysterium. Med sensuellt
bildspråk och värme skildras en passionsberättelse.

UNGA FILMJURYNS PRIS

Vinnare: THE HALF av Çagil Nurhak Aydogdu
Motivering: I första hand kändes den fantastiska handlingen oväntad men otroligt lätt att följa. Dessutom berörde den och framkallade varierade känslor som skapade både djup och lättsamhet. Genom stämningsfulla scener med oerhört genuint skådespeleri ger filmen en inblick i en undangömd kultur som bär på för-och nackdelar. Genomtänkt fotografi med välplanerade närbilder skapar en stor förståelse för karaktärerna som ständigt utvecklas under filmens gång. Detta bidrar till engagemang hos tittarna och vi i juryn ser hur filmen med sitt aktuella ämne riktas till en ung publik. Trots stor konkurrens är hela juryn eniga och stolta att kunna presentera denna filmen som en värdig vinnare.

REGION SKÅNES PRIS FÖR BÄSTA KORTFILM

Vinnare: THE SILENCE av Farnoosh Samadi och Ali Asgari
Hedersomnämnande: MIN HOMOSYSTER av Lia Hietala

ECFA AWARD FÖR BÄSTA EUROPEISKA BARNFILM

Vinnare: HEARTSTRINGS av Michel Boujenah

ÅRETS BARNBIO

Vinnare: CNEMA i Norrköping
Motivering: Cnema ger knattar, barn och unga upplevelser utöver det vanliga genom sitt medvetna och långsiktiga arbete med repertoarfilm såväl som med eget skapande. Med för Sverige innovativa verksamheter som Kompisbio, Systerbio och Film makes friends skapar Cnema ovärderliga mötesplatser för människor från olika bakgrunder. Cnema tar därmed på sig ett viktigt ansvar för stärkt demokrati, för lokalsamhället samt för ökad empati och förståelse människor emellan!

SYDSVENSKANS OCH BUFF:S PRIS

Vinnare: FILMCENTRUM RIKS

SF BIOS BARNFILMSSTIPENDIAT

Vinnare: Linda Hambäck

BUFF NORDIC STAR

Vinnare: Odin Eikre (Oskars Amerika) Wilma Lundgren (Rum 213) Linnea Skog (Little Wing)