Välkommen till en filmdag för hela familjen. I biosalongerna rullar årets bästa filmer för den yngsta publiken och i foajén kan du pyssla, fika och prova på animation. Söndagens program på Panora är fyllt av fantasifulla figurer och djur så kom gärna utklädd till ditt favoritdjur. Ansiktsmålning finns för den som vill bli extra färgglad.

Pyssel och aktiviteter

Kalas och pyssel med vännerna på Lunneskär
10:00–13:00. Folkets bio bjuder på festlig fika och pyssel. Bygg ditt eget lunnefågelrede och placera det på Lunneskäret, rita en egen teckning eller bara mumsa på saft och bulle. 12:30 bjuder Folkets bio på fika.

Pyssla med BRIS
10:00–16:00. Även BRIS är pysselsugna. Kom och rita mandalas,gör armband och bli tatuerad (alltså sådanna som går bort i tvätten).

Lär dig rita Vem-figurerna med Stina Wirsén!
13.00–14:45. Stina Wirsén är konstnär och skapare av Vem-figurerna, kända från böcker och filmer. På BUFF får du träffa och rita med Stina. Oavsett om du väljer att ligga på golvet, sitta i en fåtölj eller till och med stå på huvudet, får du hjälp att skapa dina egna unika Vem-figurer med Stina Wirsén som guide.

Prova på animation
10:00–15:00. Den pedagogiska designbyrån bjuder in till animation med djurtema på Panora. I jättelådan Bergmans kinematograf kan du själv agera i djurens värld och låta dig animeras. I mindre animationslådor finns färdiga bakgrunder och figurer som kan animeras i mindre skala. Busenkelt och jättekul – inga förkunskaper behövs, ingen föranmälan krävs.

Drive-in-bio
14:00–16:00. Biljett krävs. Bygg din egen lådbil av kartong, papper och spillmaterial. Tillverka ditt körkort och låt dig fotograferas i din bil mot en green screen. Styr därefter in i en klassisk drive-in-bio och se film. För barn i åldern 3-6 år.
I samarbete med Värnamo Filmhistoriska Festival, Biblioteken i Vaggeryds kommun och ReMida – ett kreativt återanvändningscenter.

Filmprogram