En ny sajt som samlar alla Sveriges kvalitetsbiografers program har lanserats. Bio.se ska hjälpa fler att hitta filmer utanför det bredaste utbudet.

För många är hemsidan sf.se synonym med bio-tablån. Men som vi vet utgör SF:s biografer bara en del av landets samlade utbud. Men, att hitta till kvalitetsbiografernas utbud kräver i princip förkunskaper om var de finns och heter, och dessutom ett extra specialintresse för film på bio. Vilket är helt galet, eftersom kvalitetsfilmer inte alls behöver vara smala och svårsmälta – tvärtom. För att hjälpa fler att hitta biograferna utanför SF:s nät har www.bio.se lanserats. Sajten samlar alla kvalitetsbiografer i Sverige på ett och samma ställe. Den inbyggda platstjänsten gör att man slipper gå in på varje oberoende biografs egen sida för att få reda på vilka filmer som visas och köpa biljetter. För användaren blir det enklare att hitta och planera biobesöket.

Bio.se samlar 340 biografer – kvalitetsfilmsbiografer, förortsbiografer och biografer på mellanstora och mindre orter – samt runt 150 filmfestivaler och filmstudios. Det är inte alla dessa biografer som haft ett bokningssystem via internet tidigare; det får de nu, tack vare bio.se

Bakom bio.se står Biografcentralen, med stöd av Postkodslotteriets kulturstiftelse, Svenska filminstitutet och Stockholm Stad.