Huvudrollsinnehavaren i Goodbye Berlin kommer till Malmö och besöker festivalen. Efter filmvisningen på torsdagen finns han på plats för alla som vill träffa honom samt att han deltar i en filmworkshop.

Under festivalen kommer många regissörer, skådespelare och filmskapare att vara på plats. En av dessa är Anand Batbileg som spelar Tschick i den roliga och hyllade ungdomsfilmen Goodbye Berlin. Han kommer även att delta i en filmworkshop i anslutning till torsdagens filmvisning, där elever som läser tyska och tysklärare är välkomna att delta och diskutera sin upplevelse av filmen på tyska. Det är gratis att delta och anmälan görs till: viktor.englund@goethe.de.

Anand har även skickat en superfin och rolig hälsning till oss.

Om filmen

Maiks mamma är alkoholist och hans pappa en idiot. Maik är förälskad i en tjej som inte ens tycks veta om att han existerar. Precis innan sommarlovet börjar en ny kille, Tschick, i klassen. Oväntad vänskap uppstår och på sommarlovet ger de sig tillsammans ut på en händelserik road trip. En varm, fartfylld och humoristisk film baserad på den hyllade ungdomsromanen Tschick av Wolfgang Herrndorf.

Filmen är regisserad av Fatih Akin som vunnit många priser för sina filmer. Sin senaste film In the Fade som är bioaktuell nu, har han både blivit Oscarsnominerad för samt vunnit en Golden Globe.