Buff filmfestival 19-25 MARS 2022 – info@buff.se

BUFF i Sverige

buff i sverige

Fidan & Salih (The Half) var en av de filmer som visades under BUFF i Sverige 2017.

För att öka tillgängligheten av bra film arrangeras BUFF i Sverige. Det är vår minifestival som turnerar runt i landet under hösten för att visa utvalda filmer ur festivalprogrammet.

2015 var startskottet för BUFF i Sverige. Totalt 7000 barn och ungdomar upplevde BUFF-filmer i Norrköping, Umeå, Borås, Växsjö, Kalmar, Hovmantorp, Virserum, Karlstad och Ystad.

2016 fortsatte BUFF i Sverige i Ystad, Jönköping, Gävle, Härnösand Sundsvall och Dalarna, närmare bestämt i Mora, Orsa och Älvdalen.

2017 hade vid med oss den holländska barnfilmerna Ugglor och möss samt Dagen då min pappa blev en buske. Även den franska Heartstrings tillsammans med ungdomsfilmen Fidan och Salih och två kortfilmspaket för de yngsta fick följa med till Ystad, Dalarna, Sundsvall och Torsby.

2018 fylldes programmet av en mängd fantastiska filmer. Bland annat så visades Spider Thieves som på BUFF 2018 vann Unga filmjuryns pris för bästa ungdomsfilm samt den hjärtevärmande Balladen från Tibet. Dessa är två av våra filmer som vi distribuerar som du kan läsa mer om här. Filmerna fick besöka Dalarna i Mora, Orsa och Älvdalen samt i Ystad.

BUFF i Sverige 2019 är under planering. Prenumerera på BUFF:s nyhetsbrev för att inte missa när vi under våren tillkännager program och orter. Om du vill att BUFF ska komma till din stad, kontakta vår festivalchef Julia Jarl på julia@buff.se för mer information!