BUFF:s pris På Novemberfestivalen i Trollhättan gick till Push it av Julia Thelin. Filmen kommer att visas på BUFF 2018.

Push it utspelar sig i en gymnastiksal där vi möter Hedda som försöker nå fram till Adam på alla sätt hon kan komma på, utan att någonsin lyckas. Allt hon gör blir bara fel, medan Adam tillåts bryta mot alla regler.

– Det känns otroligt roligt att PUSH IT ska visas på BUFF och få möta en stor publik av barn och ungdomar – för det är ju dem filmen handlar om, säger Julia Thelin. Jag hoppas att de blir arga eller glada eller får utlopp för nån sorts frustration över alla små saker som kan hända på gympalektioner i ett vanligt högstadium. Det ska bli så kul att visa filmen på BUFF och se vilka känslor den väcker hos er!

BUFF:s motivering för valet löd:

”BUFF:s vinnarfilm lyckas med skärpa och briljans iscensätta komplexa frågor om normer, strukturer och ideal. Vi imponeras av regin, de unga skådespelarna samt av hur filmen på kort tid lyckas förmedla så starka känslor av obehag och igenkänning – men också leverera positiv energi. Filmen är 100% BUFF och vi längtar efter att få visa den för en ung publik i mars 2018.”

Novemberfestivalen hålls i Trollhättan varje år och är en arena och mötesplats för unga filmare. Under festivalen visas runt 40 kortfilmer av unga filmskapare. Festivalen föregås av regionala uttagningar över hela landet; själva festivalen utgör en jurybedömd final. Läs mer om festivalen och årets alla vinnare här.