Festivalutställning och bio för sex personer på Gustav Adolfs torg.

Vi firar 40 år som festival här i Malmö. Många minnen, många barn ungas första filmfestival. Sockerhyddan är en hyllning till åren som gått. Den påminner oss om hur festivalen har utvecklats. BUFF:s första år, 1984, invigdes fredag den 20:e januari, kl 13 på Victoriabiografen i centrala Malmö. På BUFF:s första dag visas bland annat storfilmen Bröderna Lejonhjärta

Men i skymundan det storslagna, nere på Bildhuset, visades några filmer som inte var lika lättsmälta. Bland de filmerna visas den Tjeckoslovakiska filmen Cukrová bouda, ”Sockerhyddan” på svenska, inför en publik på sex personer. 

Sockerhyddan påminner oss om att alla filmer som visas på BUFF har värde, ger intryck och skapar minnen även om inte alla kan vara publiksuccéer. I Sockerhyddan bjuder vi på kortfilm för de allra minsta, en liten utställning om BUFF genom åren och möjlighet till att dela med sig av sina egna BUFF-minnen. 

Sockerhyddan

Jubileumsutställning och filmvisning, Gustav Adolfs torg, Malmö. 

Öppet dagtid under festivalen, lördag 11/3 – torsdag 16/3. Måndag 13/3 är det stängt.

Vi fortsätter att leta efter personerna som närvarade på visningen av Sockerhyddan 1984. Har du en ledtråd, ett minne eller en idé? Kom till oss och dela med dig av dina BUFF-minnen hos oss i Sockerhyddan på Gustav Adolfs torg!