Svenska Filminstitutets årliga skolbiodag i Malmö är den självklara mötesplatsen för alla som på något sätt arbetar med film och filmskapande för barn. I år låter vi programmet berikas av filmhistorien och belyser glädjen, nyttan och vikten av att hålla det svenska barnfilmsarvet vid liv. Kombinera gärna Skolbiodagen med att se rykande färska filmer på Barn- och ungdomsfilmfestivalen och missa inte vårt traditionsenliga mingel på kvällen!

Ur programmet:

Årets gästregissör Ella Lemhagen berättar om sitt framgångsrika arbete med barnfilm och visar klipp ur sin kommande film Pojken med guldbyxorna.

Tillvarata barnens kreativitet! Gunilla Dahlberg, professor i pedagogik, om det lekfulla lärandet och om att våga släppa in kaos och konstupplevelser i skolmiljön.

Att värna det tvetydiga Martina Montelius, egensinnig teaterchef och författare, om varför barn och unga måste få uppleva kultur som kan tolkas på mer än ett sätt.

A Story of Children and Film En exklusiv visning av Mark Cousins hyllade film om barnen i filmhistorien – med pinfärskt extramaterial!

Skräckfilm i skolan? Självklart! Elever och lärare om ett framgångsrikt filmprojekt i en skola som uppmuntrar såväl zombies som elevinflytande.

Från Anderssonskans Kalle till Moodyssons Bobo Filminstitutets Malena Janson gör nedslag i den svenska barnfilmshistorien

Datum: Onsdag 12 mars 2014 Tid: 9.00-17.00 Plats: Filmstaden, Storgatan 22, Malmö Avgift: 700 kr inkl. lunch, kaffe & mingel Anmälan: Via www.sfi.se/skolbiodagen senast 5 mars.