[:sv]BUFF samarbetar med Malmöfestivalen och biograf Spegeln och visar årets bästa ungdomsfilm: The New Kid. Filmen visas på torsdag 18 augusti kl 17.00 på biograf Spegeln. 

Årets bästa ungdomsfilm? Ja, i alla fall enligt ungdomsjuryn på BUFF. När eleverna från årskurs åtta på Dammfriskolan fick säga sitt i samband med festivalen i mars 2016 gick filmen The New Kid hem som segrare.

Filmen handlar om Benoit som är 14 år och har precis flyttat till storstaden Paris. Att börja i en ny skola visar sig vara svårare än väntat och Benoit blir direkt satt på plats av klassens styrande gäng. Som tur är finns Johanna, en svensk tjej som inte pratar så bra franska. I skolan finns också andra personer som är utanför och i brist på andra vänner börjar Benoit hänga med dem. När Johanna börjar glida ifrån honom arrangerar han en fest på inrådan av sin morbor. Benoit bjuder in hela klassen i ett försök att bli populär och vinna tillbaka i Johanna.

The New Kid är en hyllad fransk ungomskomedi som med en stor dos värme berättar om utanförskap, vänskap och allas lika värde. Filmen har vunnit priser på en rad filmfestivaler och älskats av unga biobesökare runt om i världen.

Filmens trailer
Malmöfestivalen
Biograf Spegeln[:]