Malmö Stads barnfilmsjury

Marcelo Arce Castillo (S), 1:e vice ordförande i Kulturnämnden, Malmö Stad.
– Spännande att få leda juryn i år igen. Min kärleksrelation till film började på allvar när vi spelade in vår musikvideo i La Couronnes gamla lokaler i Malmö med mitt gamla rockband. En häftig upplevelse som gav mersmak.

Mikael Matteson,  ersättare i Kulturnämnden Malmö stad (M)

Elisabeth Lundgren, Kulturdirektör, Malmö Stad.

Christian Dyekjær, Danmark, är regissör och manusförfattare. Har bland annat regisserat Spillets regler och (FuglejagtenThe Great Bird Race som visades på BUFF Filmfestival 2013. Är också en av grundarna till den alternativa filmutbildningen Super 16.

Tamara Bos, Nederländerna, är författare som skrivit många barnböcker och manus till främst barnfilmer. BUFF Filmfestival har visat två av hennes filmer som också har svensk distribution av Folkets Bio, Winkys hemlighet (2007) och Bram med myror i brallorna, som tävlade under BUFF 2013. Nu upptagen med att skriva filmmanus och arbetar också som manuscoach på Bosbros. Film-TV productions.

Svenska kyrkans ungdomsfilmsjury

Beatrice Lönnqvist är präst och teolog verksam som komminister i Botkyrka församling, Stockholms Stift. Hon är för andra året i rad juryns ordförande och sedan flera år flitig skribent på Svenska kyrkans filmblogg.
– Film är ett utmärkt samtalsunderlag eftersom film går rätt in i hjärtat och drabbar betraktaren.

Annika Nilsson är församlingspedagog i Husie och Södra Sallerups församling, Lunds Stift. Hon arbetar mestadels med barn, ungdomar och konfirmander.
– Att tillsammans se film, eller använda referenser från filmens värld och berättande fungerar som ett bra verktyg i mötet och att öppna upp för samtal, om det som kan kännas både härligt och svårt i en ung människas liv.

Johanna Thydell är författare. 2003 fick hon Augustpriset för debutromanen I taket lyser stjärnorna som också filmatiserats. Johanna är även verksam som bilderboksförfattare, tidningsskribent och föreläsare.

Peter Schildt är regissör och skådespelare som under åren spelat i många uppmärksammade filmer och regisserat filmer för unga som Xerxes och Ebba och Didrik samt den mycket uppmärksammade TV-serien Glappet och ungdomsfilmen Tusen gånger starkare.(2010) som visades på BUFF 2011.

Unga filmjuryn

Unga filmjuryn väljs ut av Kultur för barn och unga, Malmö stad och består 2014 av klass 8A från Malmö Idrottsgrundskola.

Region Skånes kortfilmsjury

Jenifer Malmqvist är regissör och manusförfattare utbildad på Polska Filmskolan i Lodz, Har vunnit många priser och nu senast för On Suffocation, Best Nordic Short vid Nordisk Panorama samt som bästa svenska kortfilm vid Uppsala kortfilmfestival 2013. Skrev och regisserade BUFFs vinjett 2010.

Michael Ekblad är yrkesverksam sedan mitten av 1980-talet som animatör, regissör, producent. Har bl. a. regisserat de animerade TV serierna: ÖkenbioKarlsson på taketMolly monster. Delägare i Malmöbaserade produktionsbolaget SluggerFilm. Filmutbildad i Kanada.

Kajsa Lindskog arbetar som lärare i fotografi och fotografihistoria vid K3, Malmö högskola. Är också frilanscurator och var initiativtagare och tidigare ordförande för Fotografi i Fokus – Skånes fotobiennal.

Jamil Mani har en bred erfarenhet av tecknade serier som bl.a. serieskapare, redaktör och curator. Han arbetar idag som verksamhetsledare för Seriefrämjandet och har tidigare varit ordförande i serieföreningen C’est Bon Kultur och ledamot i Kulturrådets arbetsgrupp för bildverk och serier.

Sydsvenskan och BUFF Filmfestivals jury

Annika Gustafsson är frilansande filmkritiker, Malmö. Var i mer är 30 år anställd på Sydsvenskan, skrev främst om film och teater och har följt BUFF från starten, har bl a läst drama, teater, film och sociologi vid Lunds universitet, har ingått i filmkritikerjuryer vid olika internationella filmfestivaler.

Suzanne Frieberg är journalist och frilansskribent. Jobbat 25 år på Sydsvenskan, bland annat som Postisredaktör och redaktör för Kultur för unga. Läst barn- och ungdomslitteratur.

Daniel Lundquist arbetar som program- och filmpedagogiskt ansvarig på BUFF. Han har tidigare arbetat för Svenska Filminstitutet och Kulturförvaltningen i Malmö som bland annat redaktör, utredare och projektledare. Han har ingått i internationella jurys vid olika filmfestivaler.

Per Eriksson är handläggare för Barn- och ungdomsfrågor på Svenska Filminstitutet och ansvarar för filmpedagogiska frågor och projektstöd samt synliggörandet av ungdomars eget skapande. Per är för närvarande projektledare för ett flerårigt projekt som syftar till att förbättra möjligheten för unga kvinnliga filmare att komma in i filmbranschen.

Julia Jarl är festivalchef på BUFF Filmfestival.

ECFA-juryn

Danckert Monrad-Krohn är festivalchef för Kristiansand internationella barnfilmsfestival, Norge, sedan starten 1998. Har tidigare arbetat som lärare i film, barnfilmskonsulent och med animationsverkstäder i hela Skandinavien och idag delaktig i urvalet av utländsk barnfilm för biograf i Norge.

Marta Grzesiuk är programansvarig för internationella ungdomsfestivalen Ale Kino! i Poznan, Polen sedan ´2008 och även koordinator för barnfilmen i animationsfilmsfestivalen, ANIMATOR. Utbildad vid universitetet i Poznan.

Per Eriksson är handläggare för Barn- och ungdomsfrågor på Svenska Filminstitutet och ansvarar för filmpedagogiska frågor och projektstöd samt synliggörandet av ungdomars eget skapande. Per är för närvarande projektledare för ett flerårigt projekt som syftar till att förbättra möjligheten för unga kvinnliga filmare att komma in i filmbranschen.