Om ett par veckor drar BUFF ut på turné igen. Första stoppet är Borås, tätt följt av Karlstad, Småland och Ystad. Vi ringde upp två av de lokala BUFF-arrangörerna för att kolla läget. De som svarat på frågorna är Kjerstin Persdotter och Amalia Linninger i Karlstad och Mats T. Olsson i Borås.

BUFF Malmö: Hur går det?
BUFF Karlstad: Det går bra. Programmet är klart och affischerna på väg att bli uppsatta. Biljetterna släpps på kulturnatten nu på fredag 18/9.
BUFF Borås: Vi har gått ut med alla program, affischer och inbjudningar precis och nu planerar vi invigningen.
BUFF Karlstad: Vårt skolbioprogram går ut på måndag. Vi har tänkt att alla som går på skolbio ska få ett festivalarmband så att de kommer tillbaka och ser film på helgen. Vi ska ha workshopar också där alla är välkomna.
BUFF Borås: Vi har redan massor av bokningar till skolbiovisningarna. Jättekul!

BUFF Malmö: Vad ser ni fram emot mest med BUFF i er stad?
BUFF Borås: Invigningen blir kul. Kulturskolan kommer och spelar och sjunger. Sen även Film och samtal med tacobuffé på Brygghuset. Det blir en helkväll på fredagen.
BUFF Karlstad: Att Linda-Maria Birbeck kommer hit och visar sin film Det Borde Finnas Regler. Hon är ju härifrån och hon har verkligen en historia att berätta. Den svenska premiären ligger efter BUFF Karlstad så det blir väldigt speciellt.

BUFF Malmö: Vad är er största utmaning inför festivalen?
BUFF Borås: Att nå ut till barn och unga i mellanåldrarna och få dem att komma till bion.
BUFF Karlstad: Ja, att få hit högstadieungdomarna. Det är ju inte direkt deras hemmiljö, men vi jobbar på och hoppas kunna göra reklam på buss-TV för att BUFF ska bli en snackis.

Läs mer om festivalerna på www.boras.se/buff och www.karlstad.se/buff

Övriga festivaler i höst är i Växjö/Småland och Ystad. Läs mer här.