Under namnet BUFF i hela Sverige åker BUFF Filmfestival i Malmö under 2015 ut på turné i landet.

Festivalturnén ”BUFF i hela Sverige” arrangeras i samarbete med lokala partners på följande orter under året:
❅ Norrköping (16-19 april)
❅ Umeå (23-25 april)
❅ Borås (1-3 oktober)
❅ Växjö och Småland(15-17 oktober)
❅ Karlstad (16-18 oktober)
❅ Ystad (19-25)

Turnén sker med stöd av Svenska postkodslotteriet. Här är filmprogrammet för BUFF i hela Sverige:

Långfilmer

Mini and the Mozzies

Cykelmyggen og minibillen. Danmark 2014. Regi: Jannik Hastrup, Flemming Quist Møller. 75 min. Svenskt tal. Rek. Förskola-åk 1.

Mini uppträder på loppcirkusen men blir utfryst av Miranda. Mini börjar då hänga med rövargänget som planerar att stjäla honung från bikupan. Mini tas till fånga under kuppen. Miranda ångrar sig och tillsammans med Mini försöker de använda sin list för att ställa allt till rätta. Mysigt äventyr baserat på Flemming Quist Møllers bilderbok från 1967.

Life According to Nino

Het leven volgens Nino. Nederländerna 2014. Regi: Simone Van Dusseldorp. 80 min. Holländskt tal. Svensk text. Rek. för åk 2–4.

När åttaårige Ninos mamma plötsligt dör rasar vardagen samman för hans familj. Pappan är oförmögen att ta hand om sina barn och Nino och hans storebror får klara sig själva, vilket innebär att de gör lite som de vill. Nino har en kanin som han pratar med. När det talas om fosterhem och installeras övervakningskameror i hemmet tar sig pappan samman. En ovanlig blandning av dråpliga situationer och djupaste allvar.

The Legend of Longwood

Nederländerna, Irland, Tyskland. Regi: Lisa Mulcahy. 99 min. Engelskt tal. Svensk text. Rek. för åk 4–6.

Hästtjejen Mickey Miller flyttar motvilligt från livliga New York till Irland där hennes familj ärvt ett hus. Till en början är tillvaron mycket lugn – tills hon får ta del av legenden kring riddaren Black Knight som vill hämnas en oförrätt. Det faller nu på Mickeys lott att hitta de som försvunnit på ett oförklarligt sätt och häva deras förbannelse. Hon dras tillsammans med sin nya irländske vän in ett spännande äventyr.

Shana – The Wolf’s Music

Schweiz, Kanada. Regi: Nino Jacusso. 95 min. Engelskt tal. Svensk text. Rek. för åk 5-7.

Shana är en tolvårig indianflicka. Hennes mamma är död och hon och hennes pappa lever med sorgen på olika sätt. Shana tar upp sitt fiolspelande igen och börjar, precis som sin mamma, spela för vargarna i skogen. Shanas nya lärare lägger märke till hennes talang och hennes agerande spelar en avgörande roll för den fortsatta utvecklingen. En film om att bli vuxen med inslag av mycket mystik och fantasi.

About a Girl

Charleen macht Schluss. Tyskland 2014. Regi: Mark Monheim. 104 min. Tyskt tal. Engelsk text. Rek. från åk 7-9.

15-åriga Charleen är Kurt Cobains största fan. Hon fattar inte varför det ska vara så sjukt svårt att växa upp. En dag bestämmer hon sig för att ta livet av sig – men som tur är misslyckas hon. Det blir en vändpunkt i hennes liv. Äntligen upptäcker hon hur kul livet kan vara och dessutom blir hon kär! En film om att bli vuxen, som på ett fint sätt blandar humor och allvar.

Mateo

Colombia, Frankrike 2014. Regi: Maria Gamboa. 86 min. Spanskt tal. Engelsk text. Rek. för åk 8-gymnasiet.

Mateo är en tonårskille som hamnat snett och arbetar för sin kriminella morbror. En dag möter han Ana. För att komma nära henne går han med i hennes teaterklass. Mateo får i uppdrag att spionera på läraren, som sägs ha dåligt inflytande på ungdomarna, men ju mer Mateo blir en del av den nya gemenskapen desto svårare blir det att sköta sitt uppdrag. Mateo ställs inför ett livsavgörande vägval.

Kortfilmer

Zebra

Tyskland 2013. Regi: Julia Ocker. 3 min. Utan tal.

Å nej, zebrans ränder ballar ur då hen springer in i ett träd. Vågräta ränder blir till lodräta ränder blir till krusiduller, prickar, fläckar, stjärnor, hjärtan. Zebran försöker få ränderna på rätt plats igen. Väldigt kul, tycker kompisarna.

Visas som förfilm till Mini and the Mozzies.

Foul

Norge 2014. Regi: Rune Denstad Langlo. 6 min. Utan tal.

En flicka och hennes boll krigar sig igenom en vardag av mobbning, kyla och snö. I denna oändliga snövärld hoppar hon från tak, faller genom is och övervinner allt.

Visas som förfilm till Life According to Nino.

Varannan vecka

Sverige 2014. Regi: Anette Sidor. 13 min. Svenskt tal.

Nadja och Cleo har en styvrelation och bor ihop varannan vecka. När hela familjen är samlad för att fira Cleos födelsedag blir det inte riktigt som de tänkt sig. På ett närgånget sätt följer vi med in i en familj som kämpar för att hålla ihop.

Visas som förfilm till Shana – The Wolf’s Music.

Åka utför

Sverige 2014. Regi: Jonatan Etzler. 14 min. Svenskt tal.

Elin, 8 år, får sin första upplevelse av klasskillnader när hon försöker passa in på sin nya skola. En skola där barnen åker utför i fjällen istället för bakom ishallen. En kortfilm baserad på verkliga händelser.

Visas som förfilm till The Legend of Longwood.

Children of the River

Os Meninos do Rio. Spanien, Portugal 2014. Regi: Javier Macipe. 14 min. Portugisiskt tal, engelsk text.

Det självklara nöjet för tonåringarna som bor i området runt Dom Luis I-bron i Porto är att hoppa från den ner i floden. Leo har aldrig gjort det, men han är trött på att uppfattas som en tönt och det finns en viss tjej han vill imponera på.

Visas som förfilm till About a Girl.

The Girl and the Dogs

Danmark, Finland, Frankrike 2014. Regi: Guillaume Mainguet och Selma Vilhunen. 12 min. Danskt tal, engelsk text.

Med vodka i ryggsäcken och snapchat i mobilen ger sig tre flickor in i gränslandet mellan barn och vuxen. På stranden väcker två döda hundar liv i en gammal grönländsk saga som en av dem hört. För en stund blir viktigt oviktigt, obalans blir balans.

Visas som förfilm till Mateo.