Hur länge har du sysslat med film?

Tio år ungefär. Jag såg massor med film, och jag hade hållt på mycket med teater men jag ville testa att göra film istället. Det verkade roligare. Jag läste på en Folkhögskola i Köpenhamn och sen har jag läst på Filmhögskolan i Göteborg.

Framtidsplaner?

Novellfilmen som visas här har jag gjort med Dansk Skalle – ett Malmöbaserat produktionsbolag, och sen håller jag på med min första långfilm! Så det blir det som gäller härnäst.

Vad inspirerade dig till att göra den här novellfilmen?

Den är en del av SVT och Filminstitutets novellfilmssatsning, temat var samtid det året och därför tog jag fasta på den här bostadsbristen. Det förekommer speciellt bland unga, och man vill att livet ska börja men man har ingenstans att bo. Jag tycker också att det finns alldeles för få positiva filmer som handlar om kvinnlig vänskap, där tjejer får vara kompisar och det är kul stämning och inte bara hemskt och tråkigt.

Har du något drömprojekt?

Ja, många! Just nu så jobbar jag med ett manus till min första långfilm, så drömmen skulle vara att det blev finansierat. Temat för filmen är detsamma – vänskap mellan tjejer. Just nu heter den “Fem tjejer som vill ha sex” haha. Det är namnet just nu i alla fall.

Alice Hedin
BUFF-reporter

Olivia Whitehouse
Foto