[:sv]BUFF följer upp succén från förra året och avslutar festivalen 2016 med en filmfest för hela familjen på biograf Panora!

Det obligatoriska festivalpasset är gratis för alla barn och kostar 30 kronor för vuxna. Alla filmbiljetter under Familjelördagen kostar 30 kronor och kan köpas via Kulturcentralen eller på plats på Panora från och med en halvtimme innan första filmen börjar.

Filmprogrammet bjuder bland annat på nypremiär av klassikern Den oändliga historien och världspremiär av Snipp, Snapp, Snut! för de minsta. I foajén huserar några av barnens favoriter från Barnkanalen och dessutom finns det möjlighet att prova på att göra sin egen animerad film med Malmö Kulturskola.

När? Lördag 19 mars kl 11.00-16.00
Var? Panora, Friisgatan 19d

Träffa SVT Barnkanalen
Barnkanalen finns på plats under lördagen och vill prata tv med barn! Bland annat kommer ni att kunna träffa Sommarlovsredaktionen, Katt & Co./Kattpensionatet och Vicky från programmet Hos Vicky. Ta chansen att dela med er av era tankar kring Barnkanalens utbud. Vad gillar ni? Vad gillar ni inte? Vilka är era favoriter? Vad vill ni se mer av? Ni kan rita, pyssla och göra kattcakes i Katt & Company­style med mera!

Prova på animation med Malmö Kulturskola
Malmö Kulturskola finns på plats med en öppen workshop där barn har möjlighet att prova på att göra egna små anima­ tioner med stop motion­teknik. Du kan också se exempel på animerade kortfilmer som producerats vid Kulturskolans animationskurser.

Filmer för hela filmen

Den oändliga historien – Nypremiär!
Snipp, Snapp, Snut! – Världspremiär!
Birds of Passage – Utsedd till bästa europeiska barnfilm 2015!
Doktor Proktors tidsbadkar – Sverigepremiär!
Molly Monster och äggmysteriet – Nordisk premiär!
Iqbal Farooq – Internationell premiär![:]