BUFF söker vikarierande festivalchef under perioden 1 december 2013 – 31 januari 2015.

BUFF Filmfestival är en organisation som arbetar för att stärka barnfilmens status och som möjliggör värdefulla filmupplevelser för barn och ungdomar. Detta gör vi bland annat genom att arrangera världens bästa filmfestival för en ung publik i mars varje år. Festivalen pågår under sex intensiva dagar och innehåller filmvisningar, seminarier, möten och workshops.

BUFF visar ny, angelägen film på biograf och fungerar som viktigt komplement till den ordinarie biorepertoaren. Vår huvudsakliga publik är barn och ungdomar men BUFF är även en viktig mötesplats för professionellt verksamma inom filmproduktion och film i skolan.

Om tjänsten:

Festivalchefen rapporterar till styrelsen och har ett delegerat ansvar för ekonomistyrning och medarbetare. Hen har ett övergripande ansvar för BUFFs verksamhet och är festivalens ansikte utåt. Festivalchefen arbetar med verksamhetens långsiktiga strategi och vision tillsammans med styrelsen. Hen har det övergripande ansvaret för ansökningar och finansiering i förhållande till styrelsens målsättning och budget. En festivalchef är filmkunnig, har visioner och är en stark motivator. Hen är bekväm med att stå i rampljuset och van att hantera media. Hens funktion under själva festivalveckan är att vara värd, skapa relationer och bygga framtida nätverk.

Tjänsten innebär ett överordnat ansvar för:

  • Att verkställa styrelsens övergripande mål och visioner för BUFF.
  • Att delta i styrelsens visionsarbete och utveckla verksamheten.
  • Externa relationer, nätverk och strategiska samarbeten med internationella filmfestivaler och liknande organ.
  • Marknadsföring, press, media, webb och sociala medier.
  • Att ta löpande beslut gällande ekonomi, anställningar och administrativa frågor innanför det mandat som styrelsen gett.
  • Ansökningar för BUFFs ekonomiska bidrag samt att verksamhetens budget hålls och redovisas inför styrelsen.
  • Administrativ ledning av kontoret och de dagliga arbetsuppgifterna inklusive ekonomisk rapportering.
  • Ett delegerat personalansvar från styrelsen som innefattar medarbetarsamtal och löneförhandling.

Ansök till tjänsten senast 23 oktober 2013 med ditt CV och ett personligt brev där du skriver varför du är rätt person för jobbet.

Ansökan skickas till julia@https://www.buff.se/. För frågor kontakta Julia Jarl på 0734-343025. Besök gärna BUFFs hemsida: www.www.buff.se