Börja skriv för att söka

BUFF 40 år 2023 11-17 mars BUFF 40 år 2023 11-17 mars

Filmanmälan till BUFF 2023 är nu stängd

Den 40:e upplagan av BUFF Malmö Filmfestival äger rum 11-17 mars 2023 och tar världens bästa film från hela världen till Malmös biografer och vår festivalplattform BUFFplay.se. 

Tack för all film. Vi återkommer till utvalda filmer i början av 2023.

Nationell Filmvecka för barn och unga 2023

BUFF utlyser en nationell filmvecka för barn och unga 20-26 mars 2023. Och vi bjuder in dig att vara med. Under Nationell Filmvecka vill vi underlätta och uppmuntra till att visa film, samla goda krafter och inspirera till vidare arbete.

Young Audience Award 2022!

Young Audience Award är en intensiv och rolig filmdag där ungdomsjurys i mer än 40 europeiska länder ser tre nya filmer och röstar fram en vinnare. Sveriges jury kommer i år vara i Malmö 13/11 2022.

BUFFs Filmdistribution

Vissa filmer är så bra att vi vill att alla ska få se dem. Helst på bio då såklart. Nu har vi nya titlar i distribution – spana in dem här!

BUFFpodden – filmnytt och BUFFsnack året om

BUFFpodden bjuder in till bakom kulisserna på Sveriges största filmfestival för en ung publik. Vi snackar film, aktualiteter, spaningar och annat som är kul och viktigt. Podden kommer ut ungefär varannan vecka och kan streamas gratis via Spotify och Soundcloud. Spotify Soundcloud

Festivalen 2022

Festivalen 2022 – tack för en fantastisk festival

Då är den över, BUFF 2022. Årets festival var verkligen en vitamininjektion. På BUFFplay rullade filmerna dygnet runt, i den uppblåsbara biografen från Portugal fick våra minsta besökare hisnande upplevelser och i Malmö var det åter full fart på biograferna. Vi påmindes om hur det känns att mötas på riktigt och dela festivalupplevelser med varandra – springet i biografen, känslan när ljuset dimmas ner i salongen, diskussionerna när det tänds igen, gäster och filmer från hela världen – festivalstämning med glitter och skratt. 

2023 fyller BUFF 40 år. Och det ska firas, ordentligt. Tills dess – tack igen alla fantastiska deltagare och besökare. Ni gör festivalen till vad den är.

Uppblåsbar biograf på turné i Skåne

BUFF Filmfestival kommer på besök – med en uppblåsbar biograf för de små! Under mars månad besöker BUFF åtta skånska orter med världens färggladaste och härligaste popup-biograf. I salongen sitter barnen bekvämt i stora biostolar och möter fyra animerade berättelser från olika delar av världen. Biografen är på besök från våra vänner i Porto, Cinema Insuflavel. Bokning plats för visning i Malmö (gratis)

Lill-Zlatan och morbror raring inviger BUFF 2022

Ingen riktig festival utan en riktig invigningsfest! Kom och fira med oss på biograf Royal i Malmö, lördagen den 19/3, med premiären av Lill-Zlatan och morbror raring. Gör dig redo för en riktig galainvigning med röda mattan och skådespelare på besök.  Konferencier: Sissela Benn Invigningen börjar 15:00 Biljetter: 60 kr –  släpps den 21/2 på buff.se \r\nLill-Zlatan och Morbror Raring\r\n \r\n\r\nElla är bästa vän med sin morbror Tommy. De tycker lika om allt och älskar att hitta på kul grejer tillsammans. Ella tjatar om att få bo hos Tommy när hennes föräldrar är iväg. En dag ringer det på dörren. Utanför står Steve från Holland och Ellas drömvecka förvandlas till en mardrömsvecka där hon och hennes kompis Otto på olika sätt försöker göra sig av med Steve, Tommys nya pojkvän.\r\n\r\nVi rekommenderar filmen från 6 år och uppåt!\r\n\r\n”, ”_content”: ”field_61d442dadd9e3”, ”color”: ”blue”, ”_color”: ”field_61d44469b5a37”, ”width”: ”narrow”, ”_width”: ”field_61d4496c39674”, ”link_box”: ”0”, ”_link_box”: ”field_61df08bbc2f40” }, ”align”: ””, ”mode”: ”edit” } /–> https://www.youtube.com/watch?v=SYyjdvZ49to

Senaste inläggen