Under årets upplaga av Tempo dokumentärfestivalen i helgen vann Nu bor jag på en camping. En film som under nästa vecka kommer visas på BUFF.

Nu bor jag på en camping är en dokumentär inspelad på ett flyktingläger på Öland, regisserad av Jasmijn Kooijman. Under Tempo dokumentärfestival tilldelades hon New Doc för sin film som kommer att visas på BUFF 2018. Priset är på 40 000 kronor och tilldelas en ny lovande regissör till ett kommande filmprojekt.

Juryns motivering

För en mänsklig och uppriktig skildring av en globalt angelägen fråga, sedd genom barnens ögon. I det mikrokosmos som utspelar sig på en familjecamping får regissören oss att engagera oss i några flickor från krigshärjade länder, i deras berättelser och minnen, och i samspelet dem emellan – genom en mycket inkännande regi. När vi distanserar oss från det oskyldiga barnets blick är det omöjligt att inte fundera över hur deras framtid kommer att se ut.

Om filmen

Iris, Farah och Samaa är några av barnen på Mölletorps camping. Genom deras ögon skildras vardagen på flyktingförläggningen; kulturella skillnader och likheter, vänskap och lek. De har alla varit med om mycket innan de kom till Sverige och vi får ta del av deras berättelser och tankar kring resan till det nya landet och allt de tvingas lämna.

Filmen visas:

I filmpaketet Film & samtal 4: Nu bor jag på en camping. Köp biljett här

I kortfilmspaketet Ny svensk kortfilm 2. Köp biljett här