Varje år delar en högstadieklass ut pris till bästa ungdomsfilm under BUFF. Det är ett mycket ärofyllt pris som är svårt att mäta i pengar, men i år kommer 25 000 kr för första gången delas ut till den vinnande filmen!

Unga filmjuryns pris delas i år ut av åk 9 på Hermodsdalsskolan och arrangeras av Barnkulturenhetens filmpedagogiska verksamhet i Malmö stad. I år har beslutet tagits om att hederspriset även kommer innefatta en prissumma på 25 000 kr.

– Det är ärofyllt att som regissör/produktionsteam tilldelas unga filmjuryns pris under en Barn- och ungdomsfilmfestival. Det är ett pris som inte kan värderas i pengar. Men under de år som jag har arbetat med unga filmjuryn har frågan kommit upp om det symboliska värdet i priset, där eleverna själva uttryckt att värdet av deras pris inte väger lika tungt som värdet av de andra jurygruppernas pris. Därför är det med stor glädje vi nu kan meddela att unga filmjuryn för första gången kommer dela ut 25 000 kr till den vinnande filmen, säger Linda Persson, pedagogisk samordnare på Kulturförvaltningen.

Filmerna som är med och tävlar är:

Amatörer

I Kill Giants

Bad Lucky Goat

Jasper Jones

Kiss and Cry

Spider Thieves

Saturday Church

Two Irenes